Alapään tuoksua tupsutellaan nyt iholle – tämä ilmiö puhuttaa TikTokissa

TikTokissa trendaa nyt varsin erikoinen "hajuvesi".

Oletko jo kuullut termistä vabbing? Termi on tullut sanoista vaginal dabbing, ja merkitsee vaginan tuoksun taputtelemista iholle hajuveden tavoin. Käytännössä vaginan omaava henkilö käyttää sormiaan alapäässään ja tupsuttelee tuoksuaan vaikkapa kaulalle ja ranteelle. Ajatuksena on feromonien voimin houkutella mahdollisia parittelukumppaneita luokseen.

Ilmiöstä kohistaan monista erikoisista trendeistään tunnetulla somealustalla, TikTokissa. Aiemmin kohinaa TikTokissa ovat aiheuttaneet muun muassa jopa sairaalareissuja aiheuttanut twerkkaushaaste sekä niin kutsuttu Hot Girl Walk.

Independent kertoo, että yksi ensimmäisistä vabbingia mainostaneista, sittemmin poistetuista TikTok-videoista oli sosiaalisen median vaikuttaja Mandy Leen julkaisema. Mandy ylisti vabbingia mahtavana deittikikkana naisille väittäen sen kasvattaneen omaa treffailumenestystään.

Palesa Moon  puolestaan muistelee omalla, satoja tuhansia katselukertoja keränneellä videollaan eräitä treffejään, joilla mies ei kyennyt pitämään näppejään erossa naisesta. Nainen antaa kunnian haluttavuudestaan vabbingille. Sittemmin hashtagille #vabbingperfume on syntynyt videoita jo yli 13 miljoonan katselukerran verran, hashtagille #vabbingtrend puolestaan seitsemisen miljoonaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimiiko vabbing?

Independent huomauttaa, että niin kuin on kyse kaikkien TikTok-ilmiöiden kohdalla, on vaikea sanoa, mistä tai miten trendit oikeasti ovat saaneet alkunsa.

Vabbingista on puhuttu jo vuonna 2018 Carly Aquilino - ja Emma Willman -nimisten koomikoiden podcastgissa, mutta myös seksologi Shan Boodramin vuonna 2019 ilmestyneessä kirjassa The Game of Desire. Nyt aihe joka tapauksessa puhuttaa TikTokissa – toiset ylistävät ja pitävät ilmiötä suorastaan voimaannuttavana, toiset suorastaan pilkkaavat.

Onko vabbingista oikeasti mitään hyötyä?

– Kukapa tietää,  BuzzFeedin haastattelema lääketieteen tohtori Mary Jane Minkin Yalesta totesi haastattelussa.

Minkin huomauttaa kuitenkin, että vaikkei tavasta juuri mitään haittaakaan ole, alapään nesteitä ei tule tupsutella lähelle silmiä sukupuolitautien leviämisen teoreettisen mahdollisuuden vuoksi.

Minkinin mukaan vabbingin toimivuudesta ei ole tehty tutkimuksia. Huffington Post kertoo kuitenkin jostain läheltä liippaavasta: Evolutionary Psychology -julkaisussa vuonna 2016 esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että naisen emättimen feromoneille eli kopuliinille altistuneet miehet pitivät niin itseään kuin naisiakin viehättävämpinä.

Pitäisikö naisten tutkia omaa alapäätään peilin avulla? Gynekologi vastaa:

Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä ja onko se ylipäätään tarpeen? Gynekologi:"Kyllä naistenkin pitäisi ihailla itseään" 1:10
Gynekologi Sanna Hänninen kannustaa naisia itsetutkiskeluun.

Lue myös:

    Uusimmat