Winnipegin suomalaislupaus vei valokeilan Kaapo Kakon nenän edestä – päävalmentajakin vakuuttui nuorukaisen otteista

NHL-debyytistään nauttinut Kakko ei turhia jännittänyt:"On sitä ennenkin isoissa peleissä pelattu" 5:24
Videolla Kaapo Kakon mietteitä NHL-debyyttinsä jälkeen.

Winnipeg Jetsin suomalaistulokas Ville Heinola saapui NHL-ympyröihin vakuuttavalla tavalla, mikä sai päävalmentaja Paul Mauricenkin myhäilemään.

Heinola nousi jopa hieman yllättäenkin Winnipegin NHL-miehistöön harjoitusleirin päätteeksi. 18-vuotias puolustaja näytti kuitenkin uransa ensimmäisessä NHL-ottelussaan, ettei paikka kokoonpanossa ole sattumankauppaa.

Heinola merkkautti New York Rangersia vastaan pelatussa avausottelussa yhden syöttöpisteen ja saalisti peliaikaa yli 18 minuutin edestä. Heinola pääsi myös useampaan otteeseen kamppailemaan ottelussa ilman tehopisteitä jääneen Rangersin suomalaislupauksen Kaapo Kakon kanssa, eikä puolustaja ottanut taka-askelia. Heinola teki vaikutuksen myös päävalmentajaansa.

– Hänen kolmen tai neljän ensimmäisen vaihdon jälkeen hän näytti siltä, että olisi ollut siellä aikaisemminkin. Pidän siitä, kun hänellä on kiekko lavassaan. Hän sijoittuu oikein, joten minusta hän pelasi oikein hyvän ottelun ensimmäiseksi NHL-otteluksi, Paul Maurice kehuu Winnipegin sivuilla.

Winnipeg poistui New Yorkista lopulta 4-6-tappio niskassaan. Vaiherikas ottelu jätti kuitenkin paljon hyviä vaikutelmia Mauricelle siitä, että Heinola pärjää NHL-tasolla.

– Tänään kiekko pomppi usein epätavallisella tavalla, mikä voi saada nuoren pelaajan vetäytymään, mutta hän ei vetäytynyt. Pidin hänen pelistään, Maurice jatkaa Heinolan kehumista. 

Lue myös:

    Uusimmat