Tässäkö on todellinen syy? F1-asiantuntija lipsautti, miksi Pierre Gaslyä ei nosteta Red Bullille

F1:ssä Red Bullin kuljettajatilanne on yhä arvoitus ensi kautta ajatellen. Max Verstappenin tallikaveri Alexander Albon on esiintynyt hyvin epätasaisesti tämän kauden aikana. Hänen tilalleen on tuotu Pierre Gaslyä, joka ajaa Red Bullin sisartallissa AlphaTaurilla. Tuoreimpien tietojen mukaan Gaslyä ei kuitenkaan nostettaisi Red Bullille.

Gasly ja Albon vaihtoivat viime kaudella päittäin paikkoja, kun Gasly oli ongelmissa Red Bullilla. 

Tällä kaudella kuvio on kääntynyt toisinpäin. Gasly on hurmannut Red Bullin ”kakkostallissa”, kun taas Albon on ollut ongelmissa ykköstallin puolella.

Täten spekulaatioissa on pyöritelty sitä, että Red Bull voisi palauttaa Gaslyn Red Bullille ja siirtää Albonin AlphaTaurille.

Ex-F1-kuski Paul Di Resta puhui asiasta viikonlopun Eifelin GP:n aikana. Di Resta lipsautti kommentin, joka sai vuoden 2016 F1-maailmanmestarin Nico Rosbergin uteliaaksi.

– Heidän junioriohjelmansa ei tuota tällä hetkellä kuljettajia, jotka ovat valmiita hyppäämään ylöspäin, ja jotka pystyvät antamaan Maxille painetta, Di Resta totesi.

Vieressä ollut Rosberg haistoi heti palaneen käryä.

– Hetkinen. Paul, heillä on Pierre Gasly, joka on ollut eeppinen tällä kaudella. Sinä tiedät nyt jotain, mitä me emme. Miksi Gaslyä ei laiteta Red Bullin rattiin ensi kaudeksi?

Di Resta yritti viitata huhuihin, joita hän on kuullut varikolla.

– Gasly on onnistunut suututtamaan ihmisiä Red Bullilla, Di Resta kertoi.

– Kuten kenet? Rosberg tiedusteli perään.

– Sinä voit tehdä omat johtopäätöksesi, Nico, Di Resta vastasi.

Di Resta ja Rosberg ovat samaa mieltä siitä, että Gasly pitäisi nostaa Red Bullille. 

– Hän ansaitsisi sen. Hänen itseluottamuksensa on jälleen kunnossa, Di Resta näkee.

Lue myös:

    Uusimmat