Tässäkö kevään juhlien dippihitti? Täynnä terveyshyötyjä!

Juhlat ystävien kesken? Unohda tavalliset dipit ja tarjoile terveellistä hummusta. Tuoreen tutkimuksen mukaan hummusta säännöllisesti syövillä on kapeammat vyötäröt ja terveellisempi ruokavalio kuin muilla.

Oletko jo kokeillut hummusta? Perinteisten dippien sijaan kannattaa ehdottomasti tutustua tähän kikherneistä valmistettuun tahnaan, sillä tuoreen Journal Of Nutrition & Food Sciences -lehdessä julkaistun tutkimuksenmukaan hummusta säännöllisesti syövillä on kapeammat vyötäröt ja ylipäätään terveellisemmät ruokavaliot.

Tutkijat selvittivät, että hummusta säännöllisesti nauttineet ihmiset söivät 52 prosenttia enemmän kuitua, 13 prosenttia enemmän monityydyttymättömiä rasvoja – mutta ylipäätään vähemmän rasvaa – ja 20 prosenttia vähemmän sokeria kuin ne, joiden ruokavalioon hummus ei kuulunut. Lisäksi tähän kikhernetahnaan tykästyneet söivät ylipäätään terveellisemmin ja heidän ruokavalioonsa kuuluivat päivittäin hedelmät, tummanvihreät vihannekset ja täysjyvätuotteet.

Haluatko kokeilla itse? Nappaa tästä resepti: Hummus – kikhernedippi

Eipä siis ihme, että hummuksen hyödyt näkyvät myös vyötäröllä. Tahnaa syövillä oli tutkimuksen mukaan keskimäärin kahdeksan prosenttia kapoisemmat vyötäröt kuin heillä, jotka tätä dippiä eivät syöneet. Lisäksi he painoivat vähemmän, vaikka päivittäin nautittu kilokalorimäärä ei tutkimuksen mukaan ollut sen pienempi kuin heillä, jotka eivät hummusta lautaselleen laittaneet.

Miksi hummus sitten on tällainen superruoka? Tutkijoiden mukaan se on täynnä hitaasti sulavia hiilihydraatteja, vatsaa täyttävää kuitua ja proteiinia, joka auttaa pysymään kylläisenä pitkään. Muista kuitenkin, että hummuksessa on kilokaloreita, joten pidä huoli annoskokojen kohtuullisuudesta. Tavallinen annoskoko onkin vain kaksi ruokalusikallista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat