Tässä uudessa Nissanissa on hämmentävä mittaristo: Onko kierrokset tarkoitus pitää koko ajan yli 6 000:ssa?

30 000 litraa vettä per auto – Nissanin huima tiskikonetesti 1:48
Nissan testaa kaikki valmistuvat autonsa jättimäisessä tiskikoneessa.

Pitääkö tämän auton moottoria huudattaa koko ajan?

Uuden Nissan Frontier -avolavan mittaristo on herättänyt ihmetystä rapakon takana. Aiheesta on käyty keskustelua muun muassa Redditissä.

Nissanin julkaisemissa pressikuvissa näkyvän kierroslukumittarin värit ovat nimittäin erikoisesti väärin päin. Kierrosalue 0–6 000 on esitetty mittarissa punaisella pohjalla, ja punaviivasta eteenpäin mustalla. Ikään kuin kierrokset olisi pidettävä koko ajan 6 000:n yläpuolella.

Tyypillisesti kierroslukumittariston pohjaväri on punainen kierroslukumittariston yläpäässä, jotta kuljettaja näkee selkeästi alueen, johon kierrosrajoitin rajaa moottorin kierrokset tai jota ennen viimeistään olisi vaihdettava suuremmalle vaihteelle.

Pelkkä tehosteväri?

Nissan tosin käyttää uuden Frontierin maastoon suunnitellussa PRO-4X-erikoisversiossa runsaasti oransseja yksityiskohtia – aina omaa logoaan myöten.

Voikin olla, että mittariston taustaväri vain on oranssi, ja että erikoinen värivalinta löytyy vain PRO-4X-versiosta. Kuvasta on nimittäin hahmotettavissa myös haalea punainen viiva 6 500 minuuttikierroksesta eteenpäin, joka saattaa merkitä sitä todellista punaista kierrosaluetta.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat