Tässä sähköautojen kympin kärki! Näiden autojen omistajat ovat kaikkein tyytyväisimpiä valintaansa

1:34
Tällainen on Volkkarin ensimmäinen alusta asti sähköautoksi suunniteltu malli.

Noin puolet Norjassa myytävistä uusista autoista on sähköautoja. Niiden omistajat ovat myös varsin tyytyväisiä autoihinsa, selviää Norjan sähköautoyhdistyksen kyselystä.

Sähköautoilun mallimaassa Norjassa maan sähköautoyhdistys suorittaa kerran vuodessa kyselyn jäsenistölleen. Tarkoituksena on selvittää, mihin automalleihin jäsenet ovat olleet kaikkein tyytyväisimpiä.

Kyselyssä kärkipaikkaa ovat tyypillisesti pitäneet yhdysvaltalaisen Teslan autot, eikä tämä vuosi tuo siinä mielessä poikkeusta. Kolmen kärjessä on nimittäin kolme Teslaa.

Kaikkein tyytyväisimpiä ovat laadustaan monesti parjatun Model 3:n omistajat, joista 82 prosenttia kertoi olevansa erittäin tyytyväisiä valintaansa. Model S:n ja Model X:n omistajien tyytyväisyys on niin ikään yli 80 prosenttia.

– Omistajien tyytyväisyys on ilman muuta sulka Teslan hattuun. Sen taustalla saattaa kuitenkin olla se, että Teslalla on Norjassa niin paljon omia Supercharger-pikalatausasemia, kertoo yhdistyksen apulaisjohtaja Petter Haugneland.

– Sitten, kun pikalataustilanne paranee myös muiden valmistajien kohdalla, näemme todennäköisesti vieläkin suurempia tyytyväisyyslukemia muiden merkkien omistajilta.

Seuraavaksi parhaat pisteet sai Kia e-Niro, jonka valinneista 79 prosenttia vakuutti olevansa erittäin tyytyväisiä. Hyundai Konan ja Jaguar I-Pacen omistajien tyytyväisyysprosentti oli 78.

Yhdistys otti yhteyttä 72 000 norjalaiseen sähköautoilijaan, joista reilut 16 000 vastasi kyselyyn.

Kaikista vastanneista huimat 92 prosenttia kertoi olevansa tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä autoonsa, ja ainoastaan 2,3 prosenttia oli tyytymättömiä tai hyvin tyytymättömiä.

Katso koko kymmenen kärki alta.

 1. Tesla Model 3 (81,99 %)
 2. Tesla Model S (81,94 %)
 3. Tesla Model X (81,53 %)
 4. Kia e-Niro (79,27 %)
 5. Hyundai Kona (78,14 %)
 6. Jaguar I-Pace (77,96 %)
 7. BMW i3 (74,15 %)
 8. Hyundai Ioniq (73,98 %)
 9. Opel Ampera-e (73,11 %)
 10. Audi e-tron (71,43 %)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja