Tässä ovat Big Brother Suomi -asukkaat – taloon asteli 14 julkkista

MTV tutustui uuteen julkkisten Big Brother -taloon! Tällainen on VIP-asiakkaille tarkoitettu ”kauhujen sänky” 8:38
MTV tutustui uuteen julkkisten Big Brother -taloon! Tällainen on VIP-asiakkaille tarkoitettu ”kauhujen sänky”.

Big Brother Suomen taloon asteli 14 asukasta.

Big Brother Suomi käynnistyi sunnuntaina Nelosella julkkis-versiolla. Suorassa lähetyksessä taloon muutti 14 asukasta. 

Ensimmäisenä, tunti ennen suoraa Kick off -lähetystä, taloon asteli Sara Forsberg. Hän vietti ensimmäisen tunnin yksin talossa, kunnes paikalle alkoi saapua muita asukkaita. Mukana tällä kaudella ovat Rosa Meriläinen, Toni Nieminen, Kelly Kalonji, Roni Bäck, Nina Mikkonen, Petra Olli, Aleksi Valavuori, Sanna Ukkola, Janne Porkka, Pinja "Pikku Pinsku" Sanaksenaho, Markku Pulli, Saija "Sani" Aartela sekä Seppo "Sedu" Koskinen.

BB-kausi kestää 19 päivää, jonka aikana häätöjä nähdään neljästi viikossa, ja sen myötä myös nimeämisiä ja muita tehtäviä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Kausi huipentuu finaaliin torstaina 20. toukokuuta, jolloin koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euron rahapalkinnon.

Sara Forsberg, 27
Laulaja/lauluntekijä, HitMixin iltapäiväjuontaja


Sara Forsberg nousi julkisuuteen vuonna 2014 julkaistuaan YouTubessa videon, jossa hän jäljittelee eri kieliä. Sittemmin Sara on tehnyt musiikkia artistinimellä SAARA ja kirjoittanut myös kappaleita muille artisteille. Nykyään hänellä on jopa 1,2 miljoonaa seuraajaa YouTubessa ja hän juontaa iltapäivälähetyksiä HitMixillä. Forsberg on kotoisin Pietarsaaresta ja on asunut varhaislapsuudessaan usean vuoden USA:ssa ja Englannissa.

Rosa Meriläinen, 45
Kirjailija ja yhteiskunta-aktiivi

Tampereelta kotoisin oleva Rosa Meriläinen on ehtinyt elämässään paljon. Hän on muun muassa näytellyt, kirjoittanut kirjoja ja kolumneja sekä toiminut poliitikkona ja yhteiskunta-aktiivina. Räväkkänä ja suorasanaisena tunnettu Meriläinen aiheutti pahennusta kansanedustajana esimerkiksi pitämällä päällään ”liian lyhyttä” hametta, roiskeläppää. Meriläisellä on toimittaja-käsikirjoittaja Simo Frangénin kanssa vuonna 2006 syntynyt Frans-poika. Nykyisin Meriläinen työskentelee pääsihteerinä Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:ssä ja elää uusperhe-elämää Helsingissä aviomiehensä, toimittaja-tietokirjailija Tuomas Murajan kanssa.

Toni Nieminen, 45
Kiinteistönvälittäjä, ex-mäkikotka

Toni Nieminen on Lahdesta kotoisin oleva entinen mäkihyppääjä. Hänen suurimpiin urheilusaavutuksiinsa kuuluvat kaksi olympiakultaa sekä Keski-Euroopan mäkiviikon ja maailmancupin kokonaiskilpailujen voitot. Nieminen on myös valmentanut muita mäkihyppääjiä ja aktiiviuransa jälkeen toiminut ravihevosten parissa. Nykyisin Nieminen on laillistettu kiinteistönvälittäjä.

Kelly Kalonji, 33
Malli, sosiaalisen median vaikuttaja

Kelly Kalonji on työskennellyt mallina, ja vuonna 2013 hänet kruunattiin Miss Helsingiksi. Viime aikoina Kalonji on ollut mukana perustamassa Suomeen uutta afrikkalaistaustaisten naisten missikisaa, The Face of African Queen Finlandia. Hän itse muutti Kongosta Suomeen 8-vuotiaana. Kelly on myös osallistunut Ylen Sinkut paljaana -ohjelmaan, jossa julkkisnaiset uskaltautuvat treffeille ilman meikkiä.

Roni Bäck, 27
Tubettaja

Roni Bäck on julkisuutta pelkäämätön YouTube-konkari, joka ei arastele panna itseään peliin. Hänen Tube-kanavallaan on yli puoli miljoonaa seuraajaa. Roni aloitti kanavansa kuvaamalla omaa pelaamistaan, mutta sisältö on sittemmin monipuolistunut. Roni tunnetaan myös monista televisio-ohjelmista, kuten Fort Boyard Suomesta ja Suurmestarista. Hän on juontanut Hauskat kotivideot by Roni Back -ohjelmaa.

Nina Mikkonen, 56
Yrittäjä, luennoitsija

Nina Mikkonen on helsinkiläinen yrittäjä sekä entinen Myrskylän kunnan kunnanvaltuutettu ja Myrskylän seurakunnan kirkkovaltuutettu. Nina Mikkonen oli naimisissa mediapersoona Timo T. A. Mikkosen kanssa vuodesta 2001 vuoteen 2017, jolloin Timo T. A. menehtyi. Heillä on kaksi poikaa, Mikael ja Matias. Koulutukseltaan Mikkonen on kampaajamestari. Vuonna 2009 Nelosella alkoi Mikkosten maailma -niminen reality-ohjelma, jossa seurattiin perheen elämää. Mikkonen voitti Suurin pudottaja VIP -kisan vuonna 2019.

Petra Olli, 26    
Valmentaja, yrittäjä

Petra Olli on entinen huipputason painija, jolla on useita mestaruuksia ja mitaleita, niin MM- kuin EM-kisoistakin. Hän lopetti ammattilaisuransa vuonna 2020. Olli on ainoa sarjassaan ensimmäiselle sijalle yltänyt suomalaispainija Kansainvälisen painiliiton rankinglistalla. Hän on harrastanut urheilua koko ikänsä ja voittanut muun muassa ikäluokkansa Suomen mestaruuden keihäänheitossa 15-vuotiaana. Petra Olli seurustelee virolaisen Indrek Vassusin kanssa. 

Aleksi Valavuori, 42
Urheilun ja tv-viihteen monitoimimies

Aleksi Valavuori aloitti tv-uransa 22-vuotiaana ollessaan mukana Ylen Videotreffit -ohjelmassa. Sittemmin liikemies on nähty monissa eri formaateissa, usein myös juontajan roolissa. Vuonna 2008 hänet valittiin Venla-gaalan yleisöäänestyksessä parhaaksi tv-esiintyjäksi.

Valavuorella oli urheilullinen nuoruus, ja hänen suurimmat saavutuksensa ovat koripallon SM-kulta C- ja A-junioreissa sekä SM-pronssi karatessa. Kaupallisen koulutuksen saanut Valavuori on toiminut myös urheilujoukkueiden managerina. Aleksi on tuonut Suomeen isoja NBA-koripallotähtiä, kuten Scottie Pippenin ja Dennis Rodmanin. Hän on myös pyrkinyt eduskuntaan vuonna 2007 Kokoomuksen ehdokkaana ajaen urheilun ja liikunnan asiaa. Mies tunnetaan suorapuheisuudestaan, joka on pitänyt hänet otsikoissa eja johtanut jopa työpaikan menettämiseen sekä Koripalloliiton asettamaan väliaikaiseen toimintakieltoon.

Sanna Ukkola, 46
Toimittaja ja juontaja

Sanna Ukkola on tehnyt pitkän uran toimittajana ja juontajana muun muassa Yleisradiossa. Lisäksi hän on toiminut kolumnistina ja kirjailijana. Journalismia hän on opiskellut Leedsin yliopistossa Englannissa. Urallaan Ukkola on saanut palkintoja journalistisista saavutuksistaan. Vuonna 2021 hän on tehnyt ja tuottanut AlfaTv:lle Sanna Ukkola -live -ohjelmaa. Ukkola on naimisissa Perussuomalainen- ja Suomen Uutiset -lehtien päätoimittajan Matias Turkkilan kanssa.

Janne Porkka, 55
Juontaja, imitaattori

Janne Porkka on turkulainen imitaattori, stand up -koomikko ja televisiojuontaja. Tunnetuksi hän tuli MTV3-kanavan Onnenpyörä-ohjelman juontajana vuosina 1993–2001. Porkka aloitti mediauransa radiossa vuonna 1988. Hän on esiintynyt mainoksissa ja juontanut tapahtumia, kilpailuja sekä aamu- ja iltapäivämakasiineja.

Pinja Sanaksenaho, 18
Yrittäjä, sosiaalisen median vaikuttaja

Pinja Sanaksenaho on nuoresta iästään huolimatta YouTube-veteraani. Hän aloitti tubettamisen jo vuonna 2013 ollessaan vasta 11-vuotias. Sanaksenaho valittiin vuoden vloggaajaksi Tubeconissa vuonna 2015. Hän on itse opetellut kuvaamisen sekä editoinnin salat, aluksi tosin äitinsä avustuksella. Seuraajia Pinkku Pinsku -YouTube kanavalla on tähän mennessä kertynyt jo yli 260 000, Instagramissakin seuraajia on jo yli 280 000.

Markku Pulli, 33
Näyttelijä

Markku Pulli tuli suomalaisille tutuksi Salatut elämät -sarjasta, jossa hän näytteli useamman vuoden ajan. Koulutukseltaan hän on kirvesmies, joten kädentaitoja löytyy. Vauhti ja korkeus ovat Markun mieleen, ja hän on suorittanut yksityislentäjän lentolupakirjan vuonna 2019.

Saija ”Sani” Aartela, 49
Muusikko, näyttelijä

Saija ”Sani” Aartela on rakastettu pitkän linjan muusikko, joka tunnetaan mittavan soolouransa lisäksi Aikakone-yhtyeen solistina. Aartela on ollut mukana sanoittamassa ja säveltämässä kappaleita myös muille artisteille, kuten Samuli Edelmannille, Kirkalle ja Tapani Kansalle. Hän on ollut mukana esimerkiksi Vain elämää -sarjassa ja näytellytkin monissa tuotannoissa.

Seppo ”Sedu” Koskinen, 63
Yrittäjä

Ravintolamoguli Seppo ”Sedu” Koskinen on Suomen tunnetuin ravintola- ja yökerhokulttuurin vaikuttaja. Hän on perustanut kymmeniä ravintoloita ja yökerhoja sekä saanut syntymään käsitteen ”sedula”. Ravintolaliiketoiminnan ohella Sedu on järjestänyt musiikkifestivaaleja, toiminut jalkapallojoukkue FC Hakan toimitusjohtajana ja suurimpana osakkeenomistajana sekä perustanut mainostoimiston. Viimeisimpänä aluevaltauksenaan hän on levyttänyt musiikkia artistinimellä Zedu De Luca.

Big Brother Suomi Nelosella ja Ruudussa joka päivä 2.5. alkaen klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat