Mainos

Tässä on tämän vuoden upein luontokuva! Tuomaristo hehkuttaa: "Huokuu kesän lämmön ajatonta tunnelmaa"

1:45

Vuoden luontokuvaksi on tänä vuonna valittu seinäjokelaisen Taru Rantalan lumoava kuva kissankellosta. Iltakello-niminen otos palkittiin eilen illalla Pohjoismaiden suurimmalla luontokuvafestivaalilla Finlandia-talolla.

Video: Luontoelokuvafestivaaleja vietettiin syyskuun lopulla - norsujen salametsästys puhutti

38. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun tuomaristo kehui eritoten voittokuvan tunnelmaa ja tarkkaan mietittyä sommitelmaa taustan valopalloineen.

– Kissankellon raikas sininen kukka vangitsee katseen ja muodostaa hyvän vastakohdan rauhalliselle taustalle. Kellokukka on sommiteltu juuri oikeaan kohtaan ensimmäistä valoympyrää, muut ympyrät tukevat sommittelua ja tuovat syvyysvaikutelmaa, tuomaristo listaa voittokuvan ansioita

– Kaiken kaikkiaan kuva huokuu kesän lämmön ajatonta tunnelmaa.

Kilpailun tiedotteessa luomutilan emäntänä työskentelevä 49-vuotias Taru Rantala kertoo, että niityllä heinäkuisena iltana kukkivat kissankellot ovat hänelle loputon ihastuksen aihe. Tässä kuvassa oman lisänsä tunnelmaan toi laskeva aurinko.

– Oikein hyvä kuva, se ei ole enää kuva, se on jo oikeastaan tunne, joka antaa mielikuvitukselle tilaa ja tulkinnalle varaa, Rantala summaa kuvausfilosofiaansa.

Itse kilpailun kannalta virkistävintä tänä vuonna oli, että koko kilpailun 38-vuotisessa historiassa ensimmäistä kertaa päävoiton nappasi nainen.

Kilpailua järjestävässä Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:ssä naisvoittajaa tervehditään erityisellä ilolla.

– Naisten kiinnostus luontokuvaukseen on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut valtavasti, ja jäsenistössämmekin naisten määrä on melkein kolminkertaistunut. Oli siis vain ajan kysymys, että Vuoden Luontokuva -kilpailussakin saadaan naisvoittaja, Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n puheenjohtaja Kari Wallgren toteaa.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna lähes 14 000 kuvaa kaikkiaan melkein 900:lta eri kuvaajalta. Kuvat kilpailivat aihealueittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Lisäksi oli erikoissarja, jossa sallittiin vapaampi kuvankäsittely.

Vuoden Luontokuvasta, kilpailun sarjavoittajista, sekä muista kilpailussa palkituista kuvista muodostuu Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää seuraavan vuoden ajan ympäri Suomea.

Upeita luontokokemuksia on tallentunut tänä syksynä moneen kameraan! Katso videoita alta: 

0:22

0:20

0:31

0:24

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja