Pohjoismaisen Nordic Nature Photo -kilpailun voitto ensi kertaa Suomeen! Rainer Carpelanin upea lokkikuva oli lojunut arkistossa toista vuotta, ennen kuin se löytyi sattumalta

Lietolainen luontokuvaaja Rainer Carpelan on voittanut ensimmäisenä suomalaisena pohjoismaisen Nordic Nature Photo -kilpailun pääpalkinnon. Voitto tuli kuvalla Somewhere over the rainbow, jossa lokki liitää sateenkaaressa.

Nordic Nature Photo Contest on suurin pohjoismaissa otetuille luontokuville suunnattu kilpailu, ja se järjestettiin nyt kymmenettä kertaa. Kilpailuun saavat osallistua sekä luontokuvauksen ammattilaiset että harrastajat. Kilpailun voitto tuli nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Kilpailussa oli kymmenen eri kategoriaa. Kuvia kilpailuun lähetettiin lähes 5 000.

"Ilma oli sateinen ja synkkä..."

Rainer Carpelanin kuva voitti Nordic Nature Photo Contest 2020:n vuoden lintukuva -sarjan sekä koko kilpailun pääpalkinnon. Palkintona oli 80 000 norjan kruunun, eli noin 8 000 euron arvoinen kuvausmatka Keniaan.

Carpelan nappasi voitokkaan kuvansa, kun hän oli kuvaamassa merikotkia Norjan koillisrannikolla Flatangerissa.

– Ilma oli sateinen ja synkkä, mutta aika ajoin aurinko pilkisti pilvien välistä. Huomasin veneestä horisonttiin piirtyvän puolikaaren muotoisen sateenkaaren. Otin runsaat kaksikymmentä kuvaa sateenkaaresta yrittäen saada mukaan myös jonkun veneen ympärillä ahkerasti pyörivistä lokeista – yhdessä kuvassa lentävä lokki oli onneksi oikeassa kuvakulmassa ja asennossa, Carpelan kuvailee.

Lokki päätyi kuvaan kotkankuvausmatkalla 

Lokkikuva päätyi niin kameran linssiin kuin kisaankin puolivahingossa.

– En aluksi kiinnittänyt ottamaani kuvaan huomiota, koska olin ensisijaisesti kuvaamassa saalistavia merikotkia ja otin matkalla yli 6 000 kuvaa. Voittajakuva oli arkistoissani "raakakuvana" toista vuotta, ennen kuin sattumalta vanhoja kuvia selatessani kiinnitin siihen huomiota ja tein sen valmiiksi.

Rainer Carpelan on harrastanut aktiivisesti luontokuvausta kymmenisen vuotta. Hän keskittyy luontokuvissaan lähinnä lintujen sekä nisäkkäiden kuvaamiseen.

Hän on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä ja hänen ottamiaan kuvia on julkaistu myös muun muassa postimerkkinä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja