Tässä on SM-liigan uusi kovan luokan NHL-superlupaus: Juraj Slafkovsky, 17, on jo saanut hurjan lempinimen

2:18
"Slovakian Jagr" – TPS:n riveistä löytyy erikoisempi NHL-huippulupaus, C Moren kiekkostudio perkaa

Tällä kaudella jääkiekon SM-liigassa nähdään useita kovan luokan NHL-lupauksia. Suomalaisten osalta mielenkiinto kohdistuu erityisesti JYPin Brad Lambertiin ja Joakim Kemelliin. Kolmas kutkuttava tapaus löytyy TPS:stä. Mutta kuka ihme on ”Slovakian Jagr”?

Alkukaudella TPS:n riveissä on nähty pirteä ilmestys: 17-vuotias slovakialaishyökkääjä Juraj Slafkovsky. Nuorukainen nousi koko Turku-hallin suosikiksi, kun hän tempaisi Lukon Matthew Abtin jäänpintaan jäätävällä painiotteella.

Sen lisäksi, että 192-senttinen hyökkääjä pystyy vastaamaan fyysiseen haasteeseen, häneltä löytyy taitoa.

Rutkasti.

– Puhutaan isosta lahjakkuudesta, C Moren asiantuntija Sami Kapanen sanoo Slafkovskystä.

– Slovakialaiset ovat ristineet hänet jo Slovakian Jagriksi. Siinä vaiheessa kun ruvetaan vertaamaan 17-vuotiasta Jagriin, ollaan aika kovalla tasolla, Kapanen naurahtaa.

Nimitys tulee Slafkovskyn koosta ja kyvykkyydestä. Slafkovsky on ikäisekseen poikkeuksellisen vahva pelaaja. Tämän lisäksi häneltä löytyy peliälyä ja monipuolisesti hyökkäyskapasiteettia.

– Mitä pidemmälle kausi menee, sitä paremmin saadaan osviittaa siitä, että missä se hänen potentiaalinsa menee. Hän kilpailee Lambertin ja Kemellin kanssa siitä, että kuka Suomessa pelaavista pelaajista varataan ensimmäisenä ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa, Kapanen sanoo.

Lisää TPS:n huippulupauksesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja