Tässä on Leijonien MM-alakulon suurin mysteeri – "Vaikea lähteä kiistämään"

Mikko Rantasen maalittomuus hämmentää – "Turha kiistää, ettei paine kasva" 2:57
Mikko Rantasen maalittomuus hämmentää – "Turha kiistää, ettei paine kasva."

NHL-supertähti Mikko Rantasen maalittomuus MM-kotiturnauksessa hämmästytti C Moren studiossa Kanadan lyötyä Leijonat 4-1 puolivälierässä torstaina

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Rantanen saapui Tampereelle valtavien odotusten saattelemana. Colorado Avalanchen Stanley Cup -voittaja välkehti ajoittain, mutta otteissa oli myös väkinäisyyttä. 

NHL-runkosarjassa huimat 55 osumaa tehnyt Rantanen keräsi turnauksessa yhdeksän syöttöpistettä, mutta jäi Suomen joukkueen ainoana hyökkääjän ilman maalia. Tämä oli valtava yllätys. 

– Hämmentävää, että hänellä on nolla maalia noihin paikkoihin nähden, C Moren asiantuntija Olli Jokinen totesi. 

Toinen asiantuntija Sami Kapanen nosti esiin henkisen puolen, ja sen, että Rantasen peli lähti heti alussa "väärille kiskoille". 

– Vaikka joukkue tekee tulosta ja hänelle tulee itselleen syöttöpisteitä, on hirmu vaikea lähteä kiistämään, ettei se paine kasva tietyllä tavalla, Kapanen totesi. 

Rantanen toisteli turnauksen aikana, ettei mieti maalittomuuttaan, mutta kuten Kapanenkin totesi, kaikki muut asiat olivat katettuna pöydässä: valtaisa kyky tehdä maaleja sekä maalipaikat. 

– Mistään muusta se ei voi olla kiinni kuin henkisestä puolesta, Kapanen summasi. 

Kuuntele Kapasen ja Jokisen Rantanen-analyysi kokonaisuudessaan pääkuvan videolta. Mukana myös näytteitä Rantasen paikoista Kanada-ottelussa. Alla puolustaan Rantasen ajatuksia Leijonien pettymyksestä. 

Mikko Rantanen: Kokonaistulos harmittaa eniten 1:41
Mikko Rantanen: Kokonaistulos harmittaa eniten.

Lue myös:

    Uusimmat