Kanadan valmentajalta kovat sanat Mikko Rantasesta

Mikko Rantanen: Kokonaistulos harmittaa eniten 1:41
Mikko Rantanen: Kokonaistulos harmittaa eniten.

Kanadan jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja André Tourigny ylisti Suomen NHL-tähti Mikko Rantasta suurella arviolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kanada eteni välieriin lyömällä Suomen torstai-iltana Tampereella MM-puolivälierässä 4–1. Etenkin ensimmäisissä kahdessa erässä pelitapahtumia hallinnut Leijonat hakkasi päätä seinään tehottomana, ja Suomen ainoa osuma syntyi kolmannen erän loppuminuuteilla, kun Mikot Lehtonen ja Rantanen alustivat Teemu Hartikaisen väkisin rusikoiman 1–3-kavennuksen.

Koko turnauksessa maaleitta jäänyt mutta yhdeksän syöttöpistettä haalinut supertähti Rantanenkaan ei pystynyt Kanadaa vastaan yhtä alustusta enempää tulosta tekemään. Kanada hyödynsi ottelun virallisena kotijoukkueena vaihtoedun ja katsoi tarkkaan, keitä se Rantasen kentällä ollessa askiin laittoi. Tärkeä osa suunnitelmaa oli Rantasta vastaan möyrinyt, Tourignyn fyysisestä pelistä kehuma puolustaja Jacob Middleton.

– Varmistimme, että meillä oli oikea jätkä häntä vastassa. Hän on maailman top5-pelaajia, etkä voi pelata Suomea vastaan niin, että Rantanen on jäällä ja sivuutat sen. Täytyy olla tietoinen ja varmistaa, että laitat parhaan voimasi jäälle, kun hän on siellä, viime ja tällä kaudella NHL-seura Arizona Coyotesin päävalmentajana toiminut Kanada-koutsi Tourigny sanoi.

"Ensimmäinen kerta"

Tourigny on Kanadan miesten maajoukkueessa kolmatta kauttaan. Kahtena edellisenä sesonkina hän toimi apuluotsina, kun vaahteranlehdet voittivat 2021 Riian MM-finaalissa Suomen ja taipuivat viime vuoden loppuottelussa Tampereella Leijonille.

Tourigny kokee, että viimevuotisesta kokemuksesta oli hyötyä hänelle ja apuvalmentajana jatkaneelle D.J. Smithille, mutta hän muistutti, että Kanadan pelaajisto oli mennyt viime vuodesta kokonaan uusiksi.

– Pelaajat eivät olleet koskaan olleet täällä, ja MM-kisat on täysin erilaista jääkiekkoa kuin NHL. D.J. ja minä pystyimme täällä olleina kommunikoimaan sen pelaajille.

Asia käytiin Tourignyn mukaan jo ensimmäisessä kokoontumisessa.

– Puhuimme heidän tavastaan pelata. Se on vain erilaista jääkiekkoa. Se ei ole parempaa tai huonompaa, se on vain erilaista. Mielestäni kokemus ja tietous pelitavasta oli todella tärkeä.

Tourigny suitsutti Suomea "yhdeksi johtajista".

– He pelaavat todella hyvin puolustuksellisesti. Haluamme uskoa, että me, Kanada, osaamme myös puolustaa.

– Puhumme myös Latviasta, Sveitsistä, Ruotsista, USA:sta: he eivät anna maaleja. He pelaavat todella kovaa.

Kanadan koutsi huokaisi, että kärsivällisyys Suomea vastaan on "todella tärkeää".

– Tämä on kolmas vuoteni ja ensimmäinen kerta, kun emme mene jatkoajalle. Se on aina yksi onnekas pomppu, tolppa sisään tai jotain sellaista. On tärkeää olla kurinalainen ja kärsivällinen.

Mikko Rantasen maalittomuus hämmentää – "Turha kiistää, ettei paine kasva" 2:57
Mikko Rantasen maalittomuus hämmensi – "Turha kiistää, ettei paine kasva."

TOP3-Leijonat: Parjattu NHL-hyökkääjä "näytti maallikoille" 3:06
TOP3-Leijonat: parjattu NHL-hyökkääjä "näytti maallikoille".

Lue myös:

    Uusimmat