Lukko pysäytti SM-liigan "ruotsalaismafian" vaivoin – ratkaisijaksi löytyi todellinen yllättäjä: "Kylmät väreet"

Tarmo Reunasen rystylivautus oli näyttävä.

SM-liigan piikkipaikkaa hallussaan pitävä Rauman Lukko kaatoi kotonaan Vaasan Sportin lukemin 3–2. Ruotsalaistähdistään tunnetuksi tullut kotkaparvi antoi napakan haasteen, mutta sinikeltaisten viides peräkkäinen kotivoitto irtosi lopulta pitkällä kaavalla.

Lukko aloitti ottelun väkevästi. Tarmo Reunanen nakkasi rystyltä sarjakärjen johtoon seitsemän minuutin jälkeen. Osuma oli Reunaselle kauden kuudes.

Katso Reunasen näyttävä maali pääkuvan videolta!

Sport ei jäänyt surkuttelemaan. Erik Riska tasoitti puntit kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Toinen erä alkoi ruotsalaisella shokkihoidolla. Simon Hjalmarsson vei Sportin yllätysjohtoon vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Aleksi Saarela sai kuitenkin kuitattua tilanteen jälleen tasoihin aivan erän loppupuolella. Saarela pääsi nakuttamaan aivan parhaalta sektorilta kiekon ohi Rasmus Reijolan.

Kolmannen erän jäätyä maalittomaksi ratkaisua tarvittiin jatkoilta. Niclas Almari iski näyttävästä syötöstä ajassa 61:34 kauden avausmaalinsa. Lukko voitti näin ollen viidennen kotiottelunsa putkeen.

– Kyllähän siinä kylmät väreet tulee, kun pääsee oman fanipäädyn edessä laittamaan kiekon sisään, Almari totesi C Moren haastattelussa.

Raumalaiset jatkavat SM-liigan kärjessä. Sport ottaa mukaansa pisteen, joka voi olla vielä arvokas, sillä kymmenen sakkiin on erittäin kova tunku.