Murskaava pakkovoitto! KalPa venytti huipputasaisen pudotuspelisarjan seitsemänteen näytökseen

KalPa tekee 5-1 maalin 1:09
Anton Karlssonin viides osuma jäi ottelun viimeiseksi niitiksi.

KalPa ja Pelicans ratkaisevat paremmuutensa SM-liigan puolivälierien seitsemännessä ottelussa ensi tiistaina. Asia sai sinettinsä, kun KalPa murskasi vierailijat Kuopiossa lauantai-iltana peräti 5–1. Otteluparin voitot jaetaan nyt tasan 3–3.

Ottelun alku lupasi toisenlaista tarinaa. Kolossimainen puolustaja Ben Blood siirsi Pelicansin vierasjohtoon, kun ottelua oli pelattuna tasan kahdeksan minuuttia.

Pelicans tekee 0-1 maalin 1:05
Ben Blood osui näyttävästi. Osuma oli kuitenkin laiha lohtu.

KalPa ei jäätynyt takaiskusta, päinvastoin. Kotijoukkue tinttasi kiekon kolmesti Pelicansin verkkoon vielä avauserässä. Ensin osui Max Görtz, vain 54 sekuntia Bloodin osuman jälkeen. Jaakko Lantta vei KalPan johtoon vajaan 15 minuutin pelin jälkeen. Görtz täydensi kuopiolaisten hurjan erän alle minuutti myöhemmin.

KalPa tekee 2-1 maalin 1:07
Jaakko Lantta vei KalPan 2–1-johtoon avauserässä.

Toisessa erässä Pelicansin kirivaihde jäi miedoksi. Ottelu oli jo lähellä siirtyä ensimmäisen erän lukemista myös päätöskaksikymppiselle, mutta Lasse Lappalainen oli toista mieltä. Vain sekunti ennen erän päätöstä Lappalainen tälläsi KalPan jo 4–1-johtoon.

Päätöserässä Pelicansin Patrik Bartosak sai tehdä tilaa Jasper Patrikaiselle. Suomalaisvahdin iltapuhde ei jäänyt takaiskuitta, kun Anton Karlsson iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin SM-liigassa. Loppulukemiksi kirjattiin 5–1.

Huipputasainen ottelupari ratkaistaan Lahdessa ensi tiistaina. Toistaiseksi on nähty vain kotivoittoja.