Mainos

Tarkkailulento Venäjällä peruttiin - suomalaiset ja ruotsalaiset sairastuivat vatsatautiin

Suomalaiset ja ruotsalaiset sairastuivat viime viikon tarkkailulennolla Venäjällä rajuun vatsatautiin. Open Skies-lento jouduttiin perumaan kokonaan ja joudutaan suorittamaan uudelleen myöhemmin.

Puolustusvoimien asiantuntijaryhmän viime viikkoinen Open Skies-tarkkailulento ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Mukana olleista suomalaisista ja ruotsalaisista osa sairastui rajuun vatsatautiin ja suunnitellut lennot jouduttiin kokonaan perumaan.

Lentoja suorittamaan lähti kahdeksan suomalaista ja kuusi ruotsalaista. Suomalaisista vatsatautiin sairastui kaksi ja ruotsalaisista kolme. Koska ruotsalaisten sairastuneiden joukossa olivat molemmat lentäjät, koko tarkkailulento jouduttiin perumaan.

– Sairaalahoitoa tilanteessa ei tarvittu ja kaikki tervehtyivät vielä Venäjällä ollessa, kertoo erityisasiantuntija Heidi Nystedt-Kauppinen puolustusministeriöstä.

Tarkkailulennot olisi tehty maanantaista eteenpäin Saab 340B-koneilla. Tarkoitus oli lentää Suomen rajan tuntumassa. Lentoon oli määrä lähteä Moskovan läheltä Kubinkan lentokentältä.

Suomi on jo ilmoittanut Venäjälle, että lento uusitaan lähitulevaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.