Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tärkein sääntö lihan paistamisessa – ethän koskaan unohda tätä?

Tiesitkö, mikä on tärkeintä lihan kypsentämisessä?
Tiesitkö, mikä on tärkeintä lihan kypsentämisessä?Shutterstock
Julkaistu 23.04.2014 12:19

Lihan kypsentyminen ei suinkaan pääty siihen, kun liha otetaan pois pannulta, padasta tai uunista. Kun tämän ottaa huomioon, ei liha todennäköisesti kuivu tai kypsy liikaa.

Vetäytyminen on ensisijaisen tärkeää pitää mielessä silloin kun tavoitteena on kypsentää lihaa onnistuneesti. Kauniisti punertavan pihvin salaisuus piilee siinä, että lihan annetaan kypsentämisen päätteeksi olla hetki rauhassa esimerkiksi foliokääreessä ennen leikkaamista.

Vetäytymisen tarkoituksena on antaa lihan lämpötilan tasaantua. Uunissa tai pannussa paistetun lihan pintalämpötila on lihan sisälämpötilaa korkeampi. Siten vetäytyminen takaa myös sen, että liha kypsyy tasaisemmin.

Lihan jälkikypsymiseen vetäytymisen aikana vaikuttavat paitsi lihapalan koko, myös paistolämpötila. Vetäytymisen aikana myös lihasnesteet asettuvat lihan sisällä paremmin, eikä lihasta irtoa niin paljon nestettä sitä leikatessa.

(MTV LIFESTYLE)

Haluatko oppia lisää lihasta? Lue:

Tiesitkö? Tämä kypsennystapa tekee naudanlihasta erityisen mureaa

Lihan valmistaminen

Työvälineet

Lihan säilytys

Hyvinvointi

Lisää aiheesta:

Porsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenHS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Paista kana täydellisen kypsäksi: Tarvitset vain yhden välineenVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoonSlow cooking on trendikästä myös grillauksessa – älä tee tätä virhettäUnohda foliokääre! Näin liha tulisi käsitellä paistamisen jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • 17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • 15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon

  • 13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • 12:30
    Viiden jälkeen

    Moni urheileva lapsi ja nuori kärsii rasitusvammoista – näin niitä voi ehkäistä