Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paista kana täydellisen kypsäksi: Tarvitset vain yhden välineen

Täydellisesti paistettu kana on sisältä mehukas,
Täydellisesti paistettu kana on sisältä mehukas, Shutterstock
Julkaistu 02.10.2016 18:05

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Kanan paistaminen voi olla välillä hankalaa, jotta siitä saa täydellisen mehukasta, mutta myös tarpeeksi kypsää.

Kanan valmistuksessa on tärkeintä, että se on tarpeeksi kypsää. Tämän lisäksi kana pitäisi osata kypsentää, niin että se jää myös herkullisen mehukkaaksi eikä kuivu. Tähän on yksi helppo niksi.

Ota lihalämpömittari avuksi

Mittaria tulee usein käytettyä isoissa paisteissa tai joulukinkussa, mutta se on täydellinen apuväline myös broilerin kypsentämisessä.

Kanaa sekä lihaa paistaessa oikea kypsyys on helppo tarkistaa lämpömittarilla. Lihaa paistaessa on hyvä tähdätä siihen, että sisälämpötila on noin 82 astetta ja kanassa taas noin 77 astetta.

Toinen tärkeä niksi kanaa paistaessa on muistaa antaa sen levätä tarpeeksi kauan paistamisen jälkeen. Keskikokoiselle pihville paras aika levähtää paistamisen jälkeen on noin viisi minuuttia.

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Elämäsi parasta lihaa! Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Haluatko elämäsi parasta lihaa? Lihakokki Joni paljastaa ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
HS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!
Vältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon
Täydellisen pihvin salaisuus – älä vaan tee näitä mokia!
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa