Paista kana täydellisen kypsäksi: Tarvitset vain yhden välineen

shutterstock_332807894
Täydellisesti paistettu kana on sisältä mehukas, Shutterstock

Kanan paistaminen voi olla välillä hankalaa, jotta siitä saa täydellisen mehukasta, mutta myös tarpeeksi kypsää.

Kanan valmistuksessa on tärkeintä, että se on tarpeeksi kypsää. Tämän lisäksi kana pitäisi osata kypsentää, niin että se jää myös herkullisen mehukkaaksi eikä kuivu. Tähän on yksi helppo niksi.

Ota lihalämpömittari avuksi

Mittaria tulee usein käytettyä isoissa paisteissa tai joulukinkussa, mutta se on täydellinen apuväline myös broilerin kypsentämisessä.

Kanaa sekä lihaa paistaessa oikea kypsyys on helppo tarkistaa lämpömittarilla. Lihaa paistaessa on hyvä tähdätä siihen, että sisälämpötila on noin 82 astetta ja kanassa taas noin 77 astetta.

Toinen tärkeä niksi kanaa paistaessa on muistaa antaa sen levätä tarpeeksi kauan paistamisen jälkeen. Keskikokoiselle pihville paras aika levähtää paistamisen jälkeen on noin viisi minuuttia.

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.