Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tärkein sääntö lihan kypsentämisessä – ethän unohda tätä?

Tiesitkö, mikä on tärkeintä lihan kypsentämisessä?
Tiesitkö, mikä on tärkeintä lihan kypsentämisessä?Shutterstock
Julkaistu 03.12.2013 07:02(Päivitetty 12.02.2014 10:53)

Lihan kypsentämisessä tärkein sääntö on se, että pidetään mielessä ettei lihan kypsentyminen suinkaan pääty siihen kun liha otetaan pois pannulta, padasta tai uunista. Kun tämän ottaa huomioon, ei liha todennäköisesti kuivu tai kypsy liikaa.

Vetäytyminen on ensisijaisen tärkeää pitää mielessä silloin kun tavoitteena on kypsentää lihaa onnistuneesti. Kauniisti punertavan pihvin salaisuus piilee siinä, että lihan annetaan kypsentämisen päätteeksi olla hetki rauhassa esimerkiksi foliokääreessä ennen leikkaamista.

Vetäytymisen tarkoituksena on antaa lihan lämpötilan tasaantua. Uunissa tai pannussa paistetun lihan pintalämpötila on lihan sisälämpötilaa korkeampi. Siten vetäytyminen takaa myös sen, että liha kypsyy tasaisemmin.

Lihan jälkikypsymiseen vetäytymisen aikana vaikuttavat paitsi lihapalan koko, myös paistolämpötila. Vetäytymisen aikana myös lihasnesteet asettuvat lihan sisällä paremmin, eikä lihasta irtoa niin paljon nestettä sitä leikatessa.

(MTV LIFESTYLE)

Hookoo.fi/lihakoulu -sivustolla:

Hauduttamisen ja keittämisen niksejä

Lihan valmistaminen: Kokonaiset fileet ja käsittelyvinkkejä

Lisää aiheesta:

Maustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavanHS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Paista kana täydellisen kypsäksi: Tarvitset vain yhden välineenVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoonSlow cooking on trendikästä myös grillauksessa – älä tee tätä virhettäUnohda foliokääre! Näin liha tulisi käsitellä paistamisen jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde