Tarkastuspisteille tulossa huomisaamuna huomattavaa ruuhkaa – tee etätöitä tai varaa runsaasti aikaa matkoihin!

6:05
MTV Uutiset seurasi Uudenmaan maakunnan eristämistä muusta Suomesta toissa yönä. Muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo vieraili tarkastuspisteellä pian puolenyön jälkeen.

Uudenmaan rajalla on odotettavissa huomenna huomattavaa ruuhkaa, kun työmatkaliikenne alkaa maanantaina, muistuttaa poliisi.

Poliisin mukaan on mahdotonta arvioida etukäteen, miten pitkät jonot rajalla silloin on.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, sanoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen, sillä poliisi tekee tarkistuksia junissa ja busseissa.

Poliisin tiedotteessa suositetaan ottamaan mukaan myös mahdollinen työnantajan todistus työmatkasta tai muu dokumentti työstä. Poliisi ei vaadi todistusta, mutta sellainen sujuvoittaa tarkastusten tekemistä.

– Voit näyttää lappua ajoneuvon ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos todistus on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi tekee osalla valtaväylistä muutoksia liikennejärjestelyihin, jotta raskas liikenne sujuisi jouhevasti.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina. Rajoituksella pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja