Nyt se alkaa: Uudenmaan rajalle moottoritien varteen on jo raahattu rauta-aitoja ja autonrenkaita  – "Vastaan tuli paljon armeijan autoja"

Sulkuportit ilmestyivät moottoritien varteen Uudenmaan rajalla 0:54
Videokuvaa sulkuporteista mootoritien varrella Uudenmaan rajalla.

Uudenmaan eristystoimet muusta Suomesta alkavat jo näkyä maakuntaan vievillä väylillä.

Esimerkiksi Hämeenlinnanväylän varteen Hyvinkään liittymän kohdalle oli jo tuotu materiaalia tiesulkuja varten. MTV Uutisten kuvaaja Esa Kurkikangas ajoi liittymän ohi tänään alkuiltapäivästä ja huomasi tienvarteen kuljetetut aitarykelmät.

– Tien varressa kohti pohjoista ajaessa näkyi kaikkiaan kolme tällaista aitakasaa. Myös Helsinkiin päin menevällä kaistalla tien toisella puolella näkyi samanlaisia aitoja. Lisäksi paikalle oli tuotu autonrenkaita tai vastaavia, nekin mitä ilmeisemmin tiesulkuja varten, Kurkikangas kertoo MTV Uutisille.

Apua armeijalta

Kurkikankaan mukaan Hämeenlinnan kohdilla vastaan tuli lukuisia puolustusvoimien ajoneuvoja. Lähistöllä sijaitsee Parolannummen varuskunta. Puolustusvoimat antaa poliisille virka-apua maakunnan rajavalvonnassa.

– En tietenkään voi olla varma, liittyikö ajoneuvojen liikennöinti juuri tähän tilanteeseen, mutta se on varsin oletettavaa.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoi aamupäivän tiedotustilaisuudessa, että tarkastukset Uudenmaan rajalla riippuvat eduskunnan aikataulusta. Jos eduskunta hyväksyy Uudenmaan eristämisen vielä tämän päivän kuluessa, sulut voivat tulla voimaan jo vuorokaudenvaihteessa.

Autoilijat pysäytetään tarkastuksiin


Autoilijoiden tarkastukset voivat ministeri Harakan mukaan alkaa viikonlopun aikana. Ministerin mukaan ensi yönä tarkastuksia ei kannata välttämättä vielä aloittaa, sillä yöaikaan liikenne lienee vähäistä.

Teiden sulkemisella halutaan estää koronaviruksen leviäminen muualle Suomeen Uudeltamaalta, jossa tautitilanne on merkittävästi pahempi kuin muualla maassa.

Eristys kestää 19. huhtikuutta saakka. Sinä aikana Uudeltamaalta ei saa lähteä pois eikä maakuntaan saa tulla, paitsi viranomaisten erikseen määrittelemistä painokkaista syistä. Ihmiset saavat poistua Uudeltamaalta kotipaikkakunnilleen ja palata kotiinsa maakuntaan.

Uusimaa on Suomen väkirikkain maakunta, jossa asuu lähes 1,7 miljoonaa ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat