Yllättävä muutos lockdown-liikenteeseen: poliisi vähentää valvontaa Uudenmaan rajoilla – "Luotamme siihen, että ihmiset ymmärtävät miten tärkeä ja vakava asia tämä on"

6:27
MTV Uutiset Live: Poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo Uudenmaan rajavalvonnan keventämisestä

Kaikilla Uudenmaan sulkupisteillä ei ole enää kokopäiväistä valvontamiehitystä. Poliisi valvoo rajoja jatkossa kameroilla ja kenttäpartioinnilla. 

Liikkuminen Uudeltamaalta muualle Suomeen ilman hyvää perustetta on edelleen lainvastaista ainakin 19. huhtikuuta saakka, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan hillittyä.

Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikön Lasse Aapion mukaan rajanylitykset ovat sujuneet sen verran mallikkaasti, että valvontaa voidaan nyt keventää.

– Luotamme siihen, että ihmiset ymmärtävät miten tärkeä ja vakava asia tämä on.

Valvontapisteitä Uudenmaan rajoilla on 30. Nyt osalla niistä ei välttämättä ole kokoaikaisesti täysmiehitettyä valvontaa, josta poliisi ja varusmiehet vastaavat.

Sen sijaan rajan ylittänyttä autoilijaa voi parin kilometrin säteellä rajasta ajella vastaan partio, joka pysäyttää ja kysyy autoilijalta matkan syytä.

– Teemme kuitenkin liikkuvaa valvontaa enenevissä määrin, eli poliisipartiot liikkuvat maakunnan rajan molemmin puolin ja tarkastavat tilanteen mukaan ajoneuvoja.

Ruuhkakohdissa valvonta säilyy normaalina

Ruuhkaisimmissa paikoissa, kuten Nelostien läheisyydessä, valvonta säilyy Aapion mukaan tavanomaisena.

Uudenmaan rajoilla on poliisipäällikön mukaa pysäytetty tähän mennessä noin 25 000 ajoneuvoa ja noin 2 000 on käännytetty. Sakkoja on annettu vähänlaisesti.

Aapion mukaan poliisi lisää sulkupisteiden määrää heti, jos maakuntarajaa koitetaan jollakin tavalla epärehdisti kiertää.

Poliisi valvoo rajaliikennettä myös muun muassa kameroilla ja rekisterikilpien teknisillä tunnistusvälineillä.
Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja