Poliisi jakoi ennätysmäärän sakkoja Uudenmaan rajalla ja käännytti lähes 300 autoa takaisin – "Olimme varautuneet siihen, että pääsiäinen lisää matkustusta"

6:00
MTV Uutiset Live: Uudenmaan eristäminen sitoo merkittävän määrän poliiseja

Poliisin tarkistuspisteille Uudenmaan rajalle saapui eilen yhteensä 45 604 ajoneuvoa, joista 283 jouduttiin ohjaamaan takaisin.

Poliisi joutui ohjaamaan autoja takaisin odotettua enemmän ja antamaan yhteensä 11 sakkoa. Sakotettuja henkilöitä oli saman verran kuin koko ensimmäisellä valvontaviikolla yhteensä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Olimme varautuneet siihen, että pääsiäinen lisää matkustusta, joka ei ole välttämätöntä. Uudeltamaalta ja Uudellemaalle matkustaminen on ehdottomasti kielletty ilman välttämätöntä syytä, koska liikkumisrajoituksen tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estäminen ja kansalaisen suojeleminen, sanoo operaation johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisin tiedotteessa.

Partiot liikkeellä

Liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisenvietto eivät ole perusteltuja syitä, virkavalta muistuttaa.

Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.

Poliisi valvoo liikennettä pääsiäisenä tehostetusti Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja sekä liikkuvien partioiden avulla.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja