Työpaikka Uudellamaalla? Näin rajanylitys käytännössä tapahtuu – tässä poliisin vinkit työmatkaliikkujille

6:12

Rajatarkastukset alkoivat Uudellamaalla. Tässä poliisin vinkit sujuvaan rajanylitykseen.

Maanantaiaamu Uudenmaan rajanylityspaikoilla antaa esimakua työmatkaliikkujille siitä, millaisiin jonotuksiin ja tarkastuksiin autoilijat joutuvat varautumaan vielä viikkojen ajan. Mäntsälän tarkastuspisteellä nähtiin aamulla parhaimmillaan 7-8 kilometrin mittaisia autojonoja. Omaa vuoroaan joutui jonottamaan jopa 50 minuuttia.

Ylikomisario Timo Leppälä kertoi MTV:n Uutisaamun haastattelussa, että ruuhkaisimpaan aikaan rajalla tarkastetaan jopa pari tuhatta autoa tunnissa. Poliisi antaa vinkit, miten rajanylitys sujuu kaikkein helpoimmin.

– Varaa todistus liikkumisen syystä valmiiksi tarkastukseen. Jos sinulla ei ole todistusta, varaudu sujuvasti kertomaan, miksi ylität rajan, Leppälä neuvoo.

Tarkastuspisteellä poliisi pysäyttää ensin ajoneuvoletkan, jonka jälkeen rajanylittäjien matkan syy tarkastetaan, ennen kuin heidät päästetään läpi. 

Leppälän mukaan liikenne alkoi maanantaina Mäntsälän tarkastuspisteellä valtatie 4:n varrella jo aamulla kello 4.30. Menoliikennettä on odotettavasti koko aamupäivän ajan. Poliisin toive on, että mikäli on mahdollista, töihin menoa porrastettaisiin jonojen lyhentämiseksi.

– Ketään ei ole tänä aamuna käännytetty, vaan kaikki ovat menossa töihin, Leppälä kertoo.

Hallitus päätti viime viikon lopussa Uudenmaan eristämisestä, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin rajoittaa. 

Päätöksen myötä kaikki vapaa-ajan matkustaminen rajan yli on kiellettyä, mutta esimerkiksi työmatkaliikenne sallitaan edelleen. 

Poliisi kuitenkin toivoisi mahdollisimman monen siirtyvän etätöihin, sillä tarkastuspisteet voivat ruuhkaantua pahastikin. Poliisi valvoo ja tarkastaa rajaliikennettä ainakin 19. huhtikuuta asti, johon rajoitukset ovat voimassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja