Tappo Vantaan Ikean parkkipaikalla: Mies puukotti veljeään kaulaan 500 euron velan tähden

Helsingin hovioikeus päätteli eilen oikeusjutun, jossa Vantaan Ikean parkkipaikalla veljensä tappanut mies tuomittiin pitkään vankeuteen.

Mies oli valittanut käräjätuomiostaan hoviin, mutta perui valituksensa. Käräjäoikeuden tuomio jää hovioikeuden tänään antamalla ratkaisulla pysyväksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nelikymppisen Jari Kalevi Erkkilän 9 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen taposta. Tuomio tuli noin vuosi sitten, ja henkirikos tapahtui viime vuoden helmikuussa.

Tuomittu mies oli veljelleen velkaa 500 euroa. Hän oli luvannut maksaa velan, muttei ollut kuitenkaan tehnyt niin.

Uhri oli pyytänyt takaisinmaksua noin kuukauden ajan, ja tapahtumapäivänä veljeskaksikko oli sopinut tapaamisen Vantaan Ikean parkkipaikalle. Lainan antanut veli oli siinä uskossa, että velka kuitattaisiin.

Miehet istuivat samassa autossa, kun Erkkilä mies huitaisi veljeään veitsellä kaulaan. Miesten välillä ei ollut aiemmin ollut mitään fyysistä yhteenottoa, ja teko oli tullut uhrille yllätyksenä. Hänellä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia puolustautua.

Raivonpurkauksen jälkeen Erkkilä poistui paikalta. Sivulliset hälyttivät uhrille apua.

Mies tunnusti ja pyysi anteeksi

Oikeudessa mies tunnusti syyllisyytensä.

Hänen oma selityksensä tapahtumille oli pitkään jatkunut hankala elämäntilanne ja hänen veljensä suhtautuminen asiaan.

Mies kiisti, että hänen olisi ollut tarkoituksena tappaa veljeään. Sen sijaan hänen oli ollut tapahtumapäivänä tarkoitus kertoa ahdingostaan.

Miehen mukaan veli oli kuitenkin suhtautunut asiaan vähättelevästi ja tavalla, joka sai hänet menettämään hermonsa "jostain käsittämättömästä syystä". Oikeus uskoi miehen kertomuksen siitä, että teko oli tehty pikaistuksissa.

Oikeudessa mies kertoi, että hän on pahoillaan tapahtuneesta. Hän toivoi, että pääsisi mahdollisimman pian takaisin arkeen kiinni.

Juttua korjattu 27.6. kello 9.42: Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että Erkkilä olisi paennut puukotustilanteesta huonekaluliikkeeseen. Sen sijaan hän poistui kokonaan paikalta.

Lue myös:

    Uusimmat