Nelikymppinen mies puukotti veljensä hengiltä Ikean parkkipaikalla – tuomittiin taposta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 46-vuotiaan miehen yli yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen taposta. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan vainajan omaisille lähes 45 000 euroa erilaisia korvauksia ja kuluja.

Velan perinnästä alkunsa saanut puukotus tehtiin Vantaan Ikean parkkipaikalla helmikuussa ja sen uhrina kuoli tuomitun miehen veli.

Tapahtumat kestivät oikeuden mukaan noin tunnin. Tuomittu oli ollut veljelleen velkaa 500 euroa ja hän oli ilmoittanut maksavansa velan, sitä kuitenkaan tekemättä. Uhri oli vajaan kuukauden ajan toistuvasti pyytänyt velan maksua. Parkkipaikalla velasta keskusteltiin uhrin autossa, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Keskustelun jatkuessa Jari Kalevi Erkkilä hermostui ja huitaisi veljeään taskustaan ottamallaan puukolla osuen tätä kaulaan.

–  Hän on ottanut selvän riskin siitä, että lyönti voisi kohdistua (uhria) kaulan/rinnan alueelle, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Uhri poistui huitaisun jälkeen autosta vauhdilla ja meni sisään Ikeaan, missä sivulliset soittivat hätäkeskukseen. Tuomittu heitti puukon auton viereen lumihankeen tekonsa jälkeen, minkä jälkeen hän poistui tekopaikalta, kirjoittaa oikeus.

Käräjäoikeus katsoo, että tekoon ei liittynyt suunnitelmallisuutta.

Tuomittu tunnusti syyllistyneensä tappoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja