KalPa-tähti täräytti rajun kommentin Tapparan hylätystä maalista – "Kontekstin huomioiden"

Hurjaa draamaa! Tapparan loppusekuntien tasoitusmaali hylätään 3:16
Hurjaa draamaa! Tapparan loppusekuntien tasoitusmaali hylätään

Tapparan ja KalPan välieräsarjassa on riittänyt draamaa jo kolmen näytöksen aikana.

Kuohunta alkoi viime lauantaina Kuopiossa, kun KalPa näytti siirtyvän toisessa välieräottelussa 5–2-johtoon.

KalPan Kasper Simontaival rynnisti vauhdilla maalille, minkä yhteydessä hän osui Tapparan maalivahtiin Christian Heljankoon. Tämän jälkeen Simontaival jätti kiekon Juuso Mäenpäälle, joka painoi lötön pönttöön.

Jossittelua syntyi siitä, että työnsikö Tapparan puolustaja Joni Tuulola Simontaipaleen vieraiden maalivahdin Heljangon päälle. Näkemyksiä irtosi suuntaan jos toiseen.

Karavaani siirtyi Tampereelle, missä KalPa johti tiistain välierätaistoa kolmannen erän loppuhetkillä 2–1. Kelloon jäi 3,3 sekuntia, kun Tappara napautti kiekon verkkoon.

Yleisö juhli ja nopeasti huusi, kun tuomarit näyttivät hylkäyksen merkkejä.

Ei muuta kuin videoille ja jännittämään.

– Kyllä siinä aika nopeasti näki, että jos ei varmasti… niin aika todennäköisesti hylky tulee, KalPan tähtihyökkääjä Aapeli Räsänen perkasi.

Yleisö reagoi hylkäyspäätökseen siksi, koska KalPan puolustaja Jesper Mattila työnsi Tapparan hyökkääjän Veli-Matti Savinaisen vieraiden maalivahdin Stefanos Lekkasin päälle.

Hetki tästä ja Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen painoi kiekon nuottaan.

– Ei tuo voinut olla missään nimessä maali. Pitää ottaa kuitenkin konteksti huomioon. Jokainen tietää, mitä edellisessä pelissä tapahtui. Eli konteksti huomioiden, vielä isommin tuo ei voinut olla maali, Räsänen täräytti.

Sangen mielenkiintoinen linjaus: ”konteksti huomioiden”. Eli Räsänen viittasi suoraan KalPan lauantain hylkäysmaaliin.

– En ota kantaa siihen, että tuliko siinä virhe, mutta jos tämä olisi hyväksytty, niin se olisi ollut mielenkiintoinen linjaveto, Räsänen muotoili.

Räsänen vastasi lopulta tiistain pelin voittomaalista. Hän napautti 2–1-osuman ajassa 45.38.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Rytmien sarja

KalPa teki melkoisen ryhtiliikkeen lauantain romahduksensa jälkeen. Se kun johti toista välieräottelua kahden erän jälkeen jo 4–1.

Tappara tuli kolmen maalin takaa rinnalle ja paineli vielä varsinaisella peliajalla 5–4-voittoon.

Sulaminen, oli lauantain painokas termi.

– Totesimme rehellisesti sen jälkeen, että millaisia virheitä teimme kolmannessa erässä. Kasasimme sunnuntaina joukkueen yhteen, kävimme syömässä ja lätkimme korttia. Tiesimme, että kun tulemme Tampereelle, olemme valmiita voittamaan, Räsänen avasi kulisseissa tapahtuneita käänteitä.

– Tämä on matka, missä henkinen kasvaminen on tärkeässä roolissa. Sellainen, missä pitää osata ottaa virheistä oppia. Täytyy pitää huoli siitä, että virheet eivät toistu – varsinkaan samanlaisina. Joskus tulee tilanteita, joille ei voi mitään ja joskus tulee sellaisia, mitkä pitää pelata jatkossa paremmin, Räsänen pyörittelee realiteetteja.

Isossa kuvassa ei ole väärin väittää, että KalPa on jopa vienyt Tappara-välieräsarjaa. Se oli varsinkin ensimmäisessä ja toisessa pelissä askeleen Tapparaa edellä. Jos puhutaan itse pelistä.

Kirvesrintojen kliinisyys oli kuitenkin myrkkyä – ainakin toiseen peliin asti.

– Iso juttu on ollut se, että kumpi on pystynyt määrittämään pelin rytmiä ja on vienyt isoa kuvaa. Olemme pyrkineet KalPassa pelaamaan jo monen vuoden ajan sellaista jääkiekkoa, missä hallitsemme kiekolla peliä. Kiekolla hallinta ei tarkoita aina sitä, että pitää olla kiekossa, vaan että pystyy paineistamaan rytmeillä hyvin. Tämä Tappara-sarja kulminoituu tuohon. Tämä on taistelu rytmeistä. Olemme pelanneet hyvin ja tiedämme, että pystymme pelaamaan entistä paremmin. Sen perässä nyt ollaan. Tappara parantaa ja me tiedämme, että me parannamme, Räsänen perkaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Sutkautuksia

KalPa on ollut tähän mennessä kevään yllättäjäjoukkue. Se läväytti jymypaukun puolivälierissä, kun se kaatoi viidessä ottelussa Ilveksen, jonka piti olla koko sarjan suurin mestarisuosikki.

KalPan itseluottamus oli korkealla jo runkosarjan lopun isojen voittojen ja Sport-säälisarjan jyräyksen (voitot 2–0) jäljiltä.

KalPa horjutti Ilvestä puolivälieräsarjan alkuvaiheilla kahden dramaattisen voiton kautta. Ilves meni lukkoon ja kuopiolaiset iskivät.

KalPan menestys on näkynyt Savon maalla. Joukkueen kotipyhätössä Niiralan montussa on nähty hurmoksen elkeitä.

– Siellä on ihan uskomaton meininki. Kylmät väreet menevät aina, kun hyppää jäälle. Sen oikein tuntee, kun Kuopio elää ja hengittää meidän mukanamme. Sen näkee ja kuulee ihan ruokakaupassakin, Räsänen fiilistee, kääntäen vaikutukset KalPa-leiriin päin:

– Olemme todella kiitollisia siitä, miten ihmiset ovat meidän takanamme. Kannamme ylpeydellä KalPa-paitaa ja nyt vain jatkamme tarinaa tästä, Räsänen ilmoitti.

Räsänen Tampereen kasvattina ei voi kuin hymyillä ruokakauppojen kohtaamisille.

– Sieltä tulee sellaisia savolaisia sutkautuksia, Räsänen virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat