Tapani Kansa perutuista konserteistaan: Huonoa tuuria ja heikkoja lenkkejä

Vieraana Tapani Kansa 17:36

Laulaja Tapani Kansan syksyinen konserttikiertue peruttiin yllättäen. Kansa kuvailee syyn olleen tiedotuksen puutteessa, ei fanien hylkäämisessä.

Ohjelmatoimisto Polarartistit Oy kertoi pari viikkoa sitten peruneensa iskelmäartisti Tapani Kansan syksyn konserttisalikiertueen lippujen vähäisen myynnin takia.

Maanantaina MTV3:n Studio55-fi-ohjelmassa vieraillut Tapani Kansa kuvaili, että fanit eivät suinkaan ole häntä hylänneet, vaan vähäinen lipunmyynti johtui huonosta tiedottamisesta.

Ohjelman jälkeen Kansa antoi haastattelun myös MTV.fille ja selitti näkemyksensä tilanteesta.

– En viitsi käydä tarkemmin läpi, sitten pitäisi mennä henkilökohtaisuuksiin. Luotin, että kiertueella oli tarpeeksi ihmisä hoitamassa markkinointia ja promootiota, kun taustalla oli iso levy-yhtiö ja konserttijärjestäjä. Nyt sieltä kuitenkin löytyi yksi tai kaksi heikkoa lenkkiä. Sanoisin, että tässä oli aika paljon myös huonoa tuuria.

Kansa kuvailee käyneensä keskusteluja keikkajärjestäjien kanssa ja sanoo heidän ottaneen opiksi tilanteesta.

– Viesti on mennyt heille laajalti joka puolelta. He ovat myöntäneet sen, että tiedotus olisi pitänyt hoitaa paremmin.

Konsertteja rakastavalla muusikolla on takanaan pitkä ura niin esiintyjänä kuin keikkajärjestäjänä. Tapahtunut kuitenkin opetti hänet tulevaisuuden keikkojen suhteen.

– Tulen tarkistamaan tarkemmin, ettei ikinä enää pääse näin käymään. Olen järjestänyt itse konsertteja 30 vuotta, enkä ole ikinä kokenut vastaavaa. Hässäkkä on nyt kuitenkin takanapäin ja siitä on varmasti konsertinjärjestäneet ottaneet oppia. 

Faneilta sataa palautetta ja kyselyjä

Kiertueen peruuntumisen yhteydessä epäiltiin, että Kansan suosio on romahtanut. Kansan saama palaute kertoo kuitenkin toista tarinaa. Kansa on saa valtavan määrän viestejä faneiltaan.

– Ihmiset ovat sitä mieltä, että ei suosio ole mihinkään kadonnut. Uutta konserttikiertuetta on kyselty. 90 prosentissa viesteistä on sanottu sitä, että fanit eivät ole olleet tietoisia konserttikiertueesta. Tai sitten tieto on ollut epämääräistä, että milloin ja missä. Myös ohjelmatoimistoon fanit ovat ottaneet yhteyttä ja tuoneet julki mielipiteensä.

Kansa on kiitollinen saamastaan tuesta niin faneilleen kuin läheisilleen.

– Olen tosi kiitollinen kaikille, jotka jaksavat tsempata mukana ja antavat lisää voimia. Se auttaa jaksamaan vielä ehkä vuosia eteenpäin.

– Kotona minulla on ihan fantastinen tuki. Poikani on niin positiivinen ja terve nuori mies. Meillä on läheiset suhteet ja hän myös treenaa monenlaista musiikkia.

Kansa kuvailee suhtautuneensa tilanteeseen maltillisesti ja positiivisesti. Nyt hän odottaa jo innolla lokakuista konserttiaan Helsingissä ja katsoo muutenkin tulevaisuuteen.

– Enhän minä nyt tietenkään iloinen tästä ollut, mutta asennoiduin positiivisesti, että katsellaan nyt ja hoidetaan tämä tilanne positiiviseen ja kunnolliseen asentoon. Tulevaisuuden suhteen konserteista on ollut puhetta, mutta ajankohdasta en osaa vielä sanoa. 

Vaikka muut konsertit peruttiin, esiintyy Kansa kuitenkin Helsingissä. Finlandia-talon konsertti järjestetään 24. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat