Mainos

Tapailisitko naista, jonka luottotiedot ovat menneet? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Miehet! Onko naisen taloudellisella historialla väliä?

Olet tutustunut miellyttävään ja kiinnostavaan naiseen jonka kanssa voisit aloittaa seurustelun. Tutustumisenne aikana nainen paljastaa, että hänellä on elämässä ollut vaikea elämänvaihe, jonka seurauksena on mennyt luottotiedot hänestä johtumattomasta syystä (työttömyys, sairastuminen). Ennen elämänkriisiä naisella on ollut taloudellisesti tasapainoinen elämä. Nainen haluaa tutustua mieheen ja pitää raha- asiat erillisenä. Kysymys: haluaako mies jatkaa edelleen tutustumista? Onko luottotietojen menetys merkittävä tieto, niin, että mies etsii toisen naisen?” kyselee nimimerkki Elämän nainen.

Näin miehet vastasivat

"Riippuu kasvatuksesta, opituista tavoista ja malleista. Itselleni raha on tärkeä asia, mutta avioliitossa ja lasten tulon myötä meillä jaetaan kaikki rahat, vaikka tienaan selkeästi enemmän. Näin on ollut aina vanhemmillani, ja näköjään appivanhemmillanikin. Tämä saattaa tietty vaikuttaa asiaan. Opiskellessa ja nuorempana oli vielä visusti omat rahat ja tilit, nyt kaikki on yhteistä. Itse en kokisi luottotietojen menetystä esteenä, sillä nainenhan selkeästi ottaa vastuun omista tekemisistään, vaikkakin ne ovat tulleet sairauden ja työttömyyden kautta. Eli haluan jatkaa tutustumista!"
– 38, avioliitossa

"Vastaus: Ei ole. Miksi olisi? Rahalla ei saa rakkautta. Naiset saattavat huolehtia tällaisista asioista liikaa, mutta muutama tuntemani mies elää jatkuvasti puolittaisessa velkavankeudessa tai jopa ulosotossa. Ja nämä sällit ovat sössineet asiansa makeaan elämään ja typeriin riskeihin. Työttömyys ja sairastuminen ovat varsin ymmärrettäviä syitä. Pihassa seisova 1100-kuutioinen kyykkypyörä ei ole. Ei muuta kuin treffeille ja katso, että mies maksaa laskun. Luottotietosi eivät kuulu herrasmiehelle."
– Herra 47, aviossa ja aina auki

”Hienoa, että tässä ollaan heti alusta alkaen rehellisen avoimia, se kantaa yleensä pitkälle. Kaikilla meillä on elämänvaiheita, joissa olisi toivonut parempaa lopputulosta. Siksi kannattaa lähteä avoimin mielin enemmän tulevaa kohti, kuin märehtiä menneitä.

Se, mitä tapahtuu nyt ja eteenpäin, on tärkeintä. Se, että nainen itse on oma-aloitteinen raha-asioiden erillisenä pitämisen suhteen, kertoo miehelle siitä, että hän tiedostaa asian ja haluaa sen itse ratkaista. Uskon, että tällä avoimuudella saa helpommin mahdollisen kumppaninkin mukaan talkoisiin, jos sellaista mahdollisuutta hänellä on. Eli vahva ”kyllä” sille, että mies haluaa jatkaa tutustumista. Olisi kovin pinnallinen näkökulma tämän takia antaa laakista niin sanotut ”pakit”."
– 55, naimisissa

"Riippuu paljon siitä, kuinka kauan menee maksuhäiriömerkinnän poistumiseen. Pidemmällä aikavälillä siitä voi olla haittaa yhteisessä elämässä, mutta, jos kyse on esimerkiksi parista kolmesta vuodesta ja lasku on jo hoidettu tai on muuten hoidossa sopivalla aikavälillä, niin en näe siinä mitään suurempaa ongelmaa.

Asia on toki eri, jos merkinnän poistumiseen menee vuosikymmen tai ei ole aikomustakaan maksaa. Jälkimmäisen kohdalla en jäisi kokeilemaan seurustelua, koska se kertoo enemmän naisen luonteesta kuin mistään muusta. Mutta jos asiat ovat muuten mallillaan, niin ihan ensimmäisenä en lähtisi katsomaan, onko aidan toisella puolen vihreämpää."
– 35, sinkku 

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.