Mainos

Miksi miestä ei kiinnosta pätkääkään suunnitella tulevaisuutta kanssani? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Tulevaisuus ja sen suunnitteleminen: miksipä ei miestä kiinnosta pätkääkään puhua tulevaisuudesta? Sanoo vain "päivä kerrallaan, miksi pitää suunnitella mitään, kun ei mikään kuitenkaan ole varmaa". Kyllä, minä haluaisin suunnitella kesälomaa, meidän yhteistä tulevaisuuttakin.

Tuntuu koko ajan, että mies vain sanoo joku päivä "tää loppu tähän, löysin sen naisen, jonka kanssa haluan naimisiin, vauvan, kodin, koko paketin". Ja minä olin vain se välipala, jonka kanssa hengailtiin parempaa odotellessa. Näinkö on?" kysyy nimimerkki Ei tulevaisuutta.

Näin miehet vastasivat

”Spontaanisti tulee heti mieleen, että olisiko oikea ratkaisu laittaa mies vaihtoon, kun teillä on eri agenda seurustelun suhteen? Mutta, jos olet sitä mieltä, että kannattaa painaa (maltilla) päälle, ota itsellesi pidemmän tähtäimen taktiikka, eli pienillä askelilla kohti maalia. Kysy suoraan, että onko tällainen pienin askelin eteneminen OK. Sitten ei tarvitse pohtia että ”tuntuu”, kun tiedät.”
– 56, naimisissa

"Vika ei välttämättä ole henkilössä tai sukupuolessa vaan luonteenpiirteessä. Jotkut meistä tekevät päätöksiä heti ja miettimättä, osa miettii ensin ja päättää sitten, mutta on myös heitä, jotka eivät jahkailultaan pysty valitsemaan edes lounasravintolaa. Miehesi saattaa kuulua jälkimmäisiin. Heille mikään ei ole varmaa, jos siitä pitää päättää itse. Tekeekö hän muuten nopeita ja jämäköitä päätöksiä niin suurista kuin pienistä asioista?"
​​​​​​​– Herra 47, aviossa

​​​​​​​

"Arvoisa nimimerkki Ei tulevaisuutta. Esität kysymyksessäsi kysymyksiä, joita sinun pitäisi esittää miehellesi. Tulevaisuus on toki iso ja tärkeä asia, ja siitä pitää ehdottomasti puhua, jotta yhdessä parisuhteessa elävät kaksi ihmistä ovat samalla kirjan sivulla noin isossa asiassa.

Nämä ovat aina yksilökohtaisia asioita: joitain ihmisiä, niin miehiä kuin naisiakin, ahdistaa puhua liikaa tulevaisuudesta ja suunnitella asioita liian pitkälle. Monet uskovat siihen, että asiat etenevät omalla painollaan ja jos naimisiinmeno, vauva, koti ja ”koko paketti”, kuten asiat oletusarvoisesti kategorisoit, eivät tunnu asioilta, jotka tapahtuvat luonnostaan ja sitä kautta niiden haluaa tapahtuvan.

Joillekin ihmisille, niin miehille kuin naisillekin, nuo asiat saattavat taas olla niin stereotyyppisiä ja kaavamaisia, että ne ahdistavat ja syntyy vastareaktio. Mutta oli miten oli, tärkeintä on puhua asioista. Sillä jos sinä, nimimerkki Ei tulevaisuutta, haluat ”koko paketin” tässä, heti ja nyt, on todella syytä nostaa se paketti pöydälle. Ihmiset ovat yksilöitä, joilla on oma tahtonsa ja omat toiveensa. Kukaan ei tahdo tai ainakaan ei toivottavasti tee niin, miten toinen ihminen haluaa ja olettaa. Toivottavasti löydätte asiassa yhteisen sävelen."
– 36, suhdestatus: tapailutilassa

"Kaikki ei vain halua suunnitella. Vaikuttaa siltä, että mies ei ole sataprosenttisesti osana suhdettanne, jos hän tyytyy ottamaan päivän kerrallaan eikä suunnitella yhteisiä juttujanne. Väittäisin jopa, että miehesi saattaa olla sitoutumiskammoinen. Samassa tilanteessa itse suunnittelisin yhteisiä juttuja, jotka loppupeleissä vahvistavat suhdetta ja pidemmällä aikavälillä johtaisi sinne perheen luomiseen. Eihän suhteessa olla vain huvin vuoksi?"
– 35, sinkku

 

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

0:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.