Mikä on pitkän liiton salaisuus? Miehet vastaavat

4:11

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Video: Seksuaaliterapeutti ja sosiologi Maria Linkoaho-Nordling toteaa, että pettämistä voi ehkäistä parisuhdetta piristämällä. Miten suhdetta voisi piristää?

"Mikä on pitkän liiton salaisuus? Itse olen kokenut paljon pettymyksiä ja pettämisiä, ja aina tuntuu siltä, että minä itse en riitä sille miehelle.

Tälläkin hetkellä tuli ero miehen kanssa, koska hän ei jaksanut olla 'paikoillaan'. Minä vielä luotin siihen mieheen ja hän särki sydämeni. En kestä enää sellaista, se on kauheaa tuskaa. Surua muutenkin elämässäni olen kokenut paljon, vaikka olen vasta 23-vuotias nuori nainen. Mikä miehen mielestä takaa pitkän suhteen?" kysyy nimimerkki Mirjuska95

Näin miehet vastasivat

"Kovin moni ei selviä elämässään ihmissuhteista ilman pettymyksiä eikä kovin moni päädy pitkä liitto -asetelmaan vielä 23-vuotiaana. Pettymykset ja pettämiset ovat niin sanotusti syvältä haitarista olevia asioita, mutta niiden kautta oppii myös paljon itsestään: mitä on valmis sietämään ja mitä ylipäätään haluaa parisuhteessaan.

Ei pitkään liittoon ole mitään salaisia ainesosia, eikä mikään takaa pitkää suhdetta. Näiden asioiden liika vatvominen ei liiemmin kannata, sillä äkkiä niin sinä itse kuin kumppanisikin olette hermot riekaleina. Omalla painollaan -sanapari on hyvä sanapari: jos suhteessa on kivaa ja hyvä olla, miksi siitä mihinkään lähtisi."
– 37, sinkku

"Pitkään suhteeseen vaaditaan joustoa molemmin puolin. Anna miehen olla mies, äläkä koeta muuttaa häntä väkisin. Pahimmat särmät hioutuvat pikkuhiljaa. Päästä mies ulos kavereiden kanssa, anna hänen touhuta omissa porukoissaan, älä huomauta pienistä.

Nykyään koetetaan kaikin tavoin todistella, ettei miehen ja naisen mallissa ole kuin sosiaalistumisen tuottamia 'keinotekoisia' eroja. Kuitenkin sukupuolet eroavat niin fyysisten kuin psyykkisten ominaisuuksien osalta. Naaras keskittyy kotipesän hoitamiseen ja uros ravaa maailmalla ravinnon perässä. Toki erot ovat vuosituhansien kuluessa tasaantuneet, mutta kyllä ne jossain siellä syvällä edelleen ovat."
– Herra 47, avioliitossa 

"Nykyinen parisuhteeni on kestänyt vasta reilut neljä vuotta, joten mihinkään koko elämän mittaiseen yhteiseloon en pysty tässä antamaan vinkkejä. Mutta ainakin oman parisuhteemme kestävyyden kannalta ehkä merkittävin asia on ollut se, että kumpikaan meistä ei pelkää sitä tavallista arkea.

Kumpikin on tiennyt alusta lähtien, että se alkuhuuma menee todennäköisesti ohi ja elämä voi muuttua tavallaan astetta tavallisemmaksi. Monet omistakin kavereistani ovat eronneet sen vuoksi, että kun nuorena on ollut vielä menohaluja, niin ei ole haluttu jäädä 'jumiin' yhden ja saman ihmisen kanssa – meistä se taas on tuntunut hyvältä, nyt ainakin näiden neljän vuoden ajan. Eli mielestäni pitkän suhteen salaisuus on löytää sellainen ihminen, joka niin ikään haluaa pitkään suhteeseen. Yleensä se helpottuu, kun ikää tulee lisää."
– 27, avoliitossa 

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja