Tapahtuuko F1:ssä hurja kuskiliike? Mika Salo povaa todellista yllätysnimeä Red Bullille – ”Lähtölaskenta alkanut”

F1-sarjassa kuskimarkkinoilta kuuli hurjia spekulaatioita jo edellisen kisan, Monacon GP:n jälkeen. Kanadassa nähdyt suoritukset toivat uutta vivahdetta. C Moren asiantuntija Mika Salo latasi varsin yllättävän nimen, kun hän puhui siitä, mitä Red Bull voisi nyt tehdä.

Isoin huhupuhe ja pyörittely on kohdistunut nimenomaan Red Bullin ranskalaiskuljettajaan Pierre Gaslyyn, jonka alkukausi on mennyt aivan poskelleen. Gasly on jäänyt selvästi jälkeen muista kärkitallien kuljettajista, eikä hän ole pärjännyt yhtään tallikaverilleen Max Verstappenille.

– Kahdeksas nyt, molemmat Renaultit edellä. Verstappen lähti kisaan yhdeksännestä ruudusta ja ranskalainen oli silti hitaampi, C Moren F1-selostaja Niki Juusela kertasi ja puhui Gaslystä, joka tipahti viidennestä lähtöruudusta selvästi alaspäin.

– Veikkaan, että Gaslyn lähtölaskenta on alkanut, F1-asiantuntija, ex-kuski Mika Salo latasi vastapalloon.

Luuletko? Juusela kyselee perään.

– On. Varmasti, Salo nyökyttelee.

Mutta kuka voisi nousta Gaslyn tilalle Red Bullille?

Tähän Salo heittää hyvin yllättävän nimen pöytään.

– (Daniil) Kvjat.

– Oho. Montako henkeä sillä kaverilla oikein on? Juusela ihmettelee.

Ihmettelyn tausta tulee siitä, että Kvjat sai jo aikanaan potkut Red Bullin ohjelmasta. Venäläinen nostettiin vuonna 2015 Toro Rossolta Red Bullille, mutta siellä hän sortui useisiin pahoihin ajovirheisiin ja törttöilyihin. Kvjat ajoi vielä kauden 2016-17 Toro Rossolta, minkä jälkeen hänet laitettiin syrjään.

– Hän sai kunnon opetuksen. Ei heillä (Red Bullilla) ole varaa tuollaiseen pelleilyyn. Ne pisteet, mitä he menettävät, ovat rahanarvoisia, Salo perustelee koko kuviota.

Ylälaidan videolla koko Gasly ja Red Bull -pohdinta.

Lue myös:

    Uusimmat