F1-pomo käräytti Lewis Hamiltonin kaksinaamaisuudesta – lobbasi kuskia, jonka heitti nyt bussin alle

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton jakoi edellisen F1-kisan jälkeen varsin kovia kommentteja Red Bullin tilanteesta. Nyt seurasi vastahyökkäys.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton harmitteli Belgian kisan jälkeen sitä, miten Red Bullilla ei ole ”kahta vahvaa kuskia, kuten Mercedeksellä on”.

Tällä britti viittasi F1-sarjan kärkitaistoon, jossa on ollut mukana vain kolme kuljettajaa: Hamilton, toinen Mercedes-kuski Valtteri Bottas ja Red Bullin Max Verstappen.

Hamiltonin kritiikki kohdistui Alexander Alboniin, joka on ollut vaikeuksissa alkukauden aikana.

Red Bullin leiristä on kuitenkin vakuuteltu, että he luottavat Alboniin. Tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Hamiltonin kommentit olivat "ironisia".

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko meni vielä pidemmälle.

Marko päätti käräyttää Hamiltonin kaksinaamaisesta toiminnasta.

– Hamilton soitti minulle monta kertaa viime vuonna, että laittakaa Albon teidän autoonne, Marko paljasti Saksan Skylle.

Marko viittasi tällä aikaan, jolloin Red Bull mietti omia kuljettajavalintojaan. Pierre Gasly oli ollut tuolloin vaikeuksissa tallikaverinsa Verstappenin kanssa. Red Bull päätti siirtää Gaslyn takaisin Toro Rossolle, josta Albon siirtyi toiseen suuntaan.

– En ymmärrä noita puheita, Marko sanoi Hamiltonin kritiikistä.

– Albon on parantanut otteitaan. Nyt hän jäi kolme kymmenystä Verstappenista. Ero on kaventunut, eikä se ole enää niin paha, Marko pohti.

Verstappen oli Italian GP:n aika-ajojen viides. Albon lähtee puolestaan kisaan yhdeksännestä ruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat