F1-testeissä törttöillyt Red Bull -kuski epäonnistui pahasti avauskisassa – ilmoille nousi heti hurjia huhuja

Täksi kaudeksi F1-kärkitalli Red Bullille nostettu Pierre Gasly joutui pettymään kauden avauskisassa Australian Melbournessa, kun hän jäi sijalle 11. Gasly joutui suurten haasteiden keskelle jo lauantaina, kun hän tipahti ulos aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Heikosti mennyt viikonloppu nostatti heti ilmoille kovia huhuja.

Gasly siirtyi Red Bullin sisartallista Toro Rossolta Red Bullille samassa yhteydessä, kun Daniel Ricciardo päätti vaihtaa Renaultille.

Ranskalaiskuskin alku Red Bullilla on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. F1-talvitesteissä Espanjan Barcelonassa Gasly ajoi useaan otteeseen ulos, mikä suututti Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon.

Gaslyn vaikeudet saivat jatkoa, kun hän ja talli epäonnistuivat aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Gasly oli vasta 17:s, mikä takasi hänelle vaikeat lähtökohdat kisaan.

Sunnuntaina Gasly teki nousua, mutta lopulta hän jumittui Toro Rosson venäläiskuljettajan Daniil Kvjatin taakse.

Red Bullin tallipäälliköltä Christian Hornerilta kysyttiin siitä, onko Gaslyn törttöilyjen ja vaikeuksien takana kasvaneet paineet.

– F1:ssä on aina paineita, mutta on liian aikaista vetää mitään johtopäätöksiä, Horner mietti kisan jälkeen.

– Hän taisteli kovasti vaikean lauantain jälkeen. Hän tarvitsee sitä, että hän saa ongelmista vapaan viikonlopun. Perjantaista lähtien hän otti kehitysaskeleita ja antoi arvokasta tietoa insinööreille. Hän oli loppupeleissä hyvin kilpailukykyinen radalla, jossa on vaikea ohittaa. Tiedämme sen, että hänellä on tarpeeksi nopeutta. Tulokset tulevat ajan kanssa, Horner puolusteli Gaslyä.

F1-sirkuksen hurjassa spekulaatio- ja huhumyllyssä Gaslyn asemaa on jo ehditty pohtia. Yksi väläyttely kohdistui venäläiskuskiin Kvjatiin, joka palasi viikonloppuna takaisin F1-sarjaan.

Kvjat antoi heti positiivisia näyttöjä, mikä nostatti omalla tavalla keskustelua.

– En usko, että voimme puhua vielä tuollaisesta, Venäjän autourheiluliiton presidentti Igor Jermilin sanoi Sportboxille hurjista tallivaihdoshuhuista.

– Pierren kohtalo muovautui jo tallin tekemään lauantain mokaan, koska ohituksiin ei ollut paljoa saumoja. Ja hänellä on nopeutta, Jermilin jatkoi Gaslystä.

Lue myös:

    Uusimmat