Tapahtumanjärjestäjät tekevät kaikkensa välttääkseen perumisen –kaupunkifestivaalin järjestäjä huolissaan rajoituksista: "Ei niitä ilolla vastaan oteta"

Koronarajoitukset tiukentuvat – jääkö Järvenpään festivaali mittakaavassaan kesän viimeiseksi? 5:28
Katso video: Koronarajoitukset tiukentuvat – jääkö Järvenpään festivaali mittakaavassaan kesän viimeiseksi?

Sunnuntaina voimaan astuvat koronarajoitukset haastavat jo pitkään koeteltua tapahtuma-alaa. 

Suomalaisittain suuria nimiä Järvenpään Rantapuistoon kokoava Järvenpää Soi -kaupunkifestivaali tanssittaa yleisöään kuitenkin vielä ennen 8. elokuuta muuttuvia rajoituksia.

MTV kohtasi Järvenpää Soi -festivaalin turvallisuusvastaavan Hannu Vappulan sateisessa Järvenpäässä lauantaina. Vappula kertoo ottaneensa tuoreimmat rajoitusuutiset vastaan surullisin tunnelmin.

– Ei niitä kovin ilolla tietysti vastaan oteta, hän sanoo.

Festivaaleilla kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla on kasvomaskit kasvoillaan. Alue on suunniteltu niin, että kävijöiden on mahdollista säilyttää turvavälit.

Vappula uskoo, että tapahtumajärjestäjät tekevät kaikkensa noudattaakseen muuttuvia koronarajoituksia.

Järvenpää Soissa tämä tarkoittaa muun muassa wc- ja anniskelualueiden sijoittamista eri puolille aluetta jonojen välttämistä, kasvomaskien ja käsidesin jakamista ilmaiseksi kävijöille sekä jatkuvaa koronaohjeista tiedottamista niin lavan suurella näytöllä kuin portilla jaettavilla paperilapuilla.

– Asiakasmäärät ja neliöt on laskettu niin, että jos kansalainen suinkin haluaa, hänellä on mahdollisuus säilyttää turvavälit. Kyllä näissä kaikkensa tehdään.

Festivaalin peruminen maksaa lukemattomia työtunteja

Tapahtumien perumiset ovat tulleet korona-aikana tutuksi. Viimeisimpänä esimerkkinä Tampereelle suunniteltu, loppuunmyyty Blockfest-festivaali peruttiin viranomaispäätöksellä koronatilanteen takia.

Kun suuri tapahtuma tehdään toteuttamista vaille valmiiksi ennen viime hetken perumista, valtava määrä tapahtuma-alan työntekijöiden työtunteja menee hukkaan.

– Sitä ei yksinkertaisella matematiikalla pystykään laskea. Valmistelu alkaa jo hyvissä ajoin edellisenä vuotena, kun puhutaan artistien buukkaamisesta ja alueiden varaamisesta. Se on todella huomattava määrä työtunteja.

Vappula uskoo, että vielä monia tapahtuma-alan yrityksiä tulee menemään nurin epidemiatilanteesta johtuvien rajoitusten takia.

Nyt hän on kuitenkin iloinen, että Järvenpää Soissa on mahdollista nähdä ihmisiä nauttimassa elävästä musiikista.

– Moni artisteista kiittää, että pääsee yleensä esiintymään ja yleisön eteen. Kyllä se ilo on ollut huomattavissa.

Toisin kuin videolla kerrotaan, Bonnie Tyler esiintyi Järvenpää Soissa perjantaina 6. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat