Tanssija Marko Keränen muistelee syöpään kuollutta isäänsä TTK:n Roosa nauha -erikoislähetyksessä sunnuntaina: "Se tulee olemaan raju paikka"

TTK-tanssija Marko Keräsen isä menehtyi viime jouluna paksusuolen syövän komplikaatioihin 8:45
TTK-tanssija Marko Keräsen isä menehtyi viime jouluna paksusuolen syövän komplikaatioihin

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kerätään sunnuntaina rahaa suomalaiselle syöpätutkimukselle. Tanssija Marko Keräsen isän kuoli suolistosyöpään yllättäen viime jouluna.

Vuosi sitten tanssija Marko Keränen lähetti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa terveisiä isälleen Ouluun. Isältä oli juuri leikattu iso kasvain paksusuolesta, ja toipuminen oli alkamassa.

Tämän vuoden Roosa nauha -erikoislähetyksessä isä on mukana vain Marko Keräsen muistoissa. Vaikka isän syöpäkasvain saatiin poistetuksi, hän menehtyi yllättäen joulun jälkeen. Suolistoon oli tullut kuolio. Keränen ei ehtinyt jättää isälleen edes hyvästejä.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen teemana ovat olleet tänä vuonna suolistosyövät. Suolistosyöpä on suomalaisten toiseksi yleisin syöpä.

Tunteet pinnassa

Sunnuntain Roosa nauha -lähetykseen Keränen kertoo valmistautuvansa tavallista huolellisemmin.

– Roosa nauha -lähetys on ollut meille tanssijoille ollut aina erityinen. Tunteet ovat pinnassa, ja elämän kirjo tulee esille monella tapaa, Keränen kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

– Tähän lähetykseen on kuitenkin pakko suhtautua niin kuin muihinkin lähetyksiin, jotta esityksen pystyy suorittamaan.

– Mutta kyllä siihen iltaan on sellainen ihan erityinen latautuminen. Se varmasti vaatii paljon tsemppiä kotoa kaikilta muiltakin, että esityksen saa vedettyä läpi, koska alle vuosi on aikaa (isän kuolemasta). Se tulee olemaan raju paikka.

Keränen paljastaa, että kuluneen vuoden aikana hänellä on ollut itku herkässä ja tunteet ovat menneet laidasta laitaan.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– En ole myöskään esimerkiksi poistanut isän numeroa vielä puhelimen pikavalikosta.

Suru on kulkenut arjessa mukana.

– Koen niin, että surutyö tehdään eläen. Surutyötä ei voi ryhtyä tekemään vaan sille pitää antaa tilaa. Ja mieluummin sen päästää ulos kuin siitä pitää kiinni. Muuten ei elämä jatku.

Keränen haluaa tukea hyvää asiaa

Vuodesta 2006 TTK-opettajana toiminut Keränen on pitänyt yksityiselämänsä poissa julkisuudesta, mutta isän sairauden hän on halunnut jakaa muiden kanssa. 

Keränen haluaa lisätä tietoisuutta suolistosyövistä ja antaa vertaistukea muille. 

– Jos omalla tarinallani ja esimerkilläni voin auttaa tutkimustyötä eteenpäin, en keksi parempaa syytä. Se tuntuu tosi luonnolliselta ja oikealta.  

Keränen uskoo, että myös viihteen keinoin voidaan edistää tärkeitä ja vakavia asioita.

– Viihde aiheuttaa ihmisissä tunteita: surua, menetystä, iloa. Koen että tämä on oiva paikka osoittaa, että viihteellä voidaan ja sillä kannattaa tehdä hyvää.

Marko Keränen on tänä syksynä mukana paitsi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, myös Suomen komediateatterin Juhlakunnossa-revyyssä. Keränen on tehnyt siihen tanssinumeroiden koreografian. Esityksen ensi-ilta on tänään.

Lue myös:

    Uusimmat