Maria Veitolan isä menehtyi haimasyöpään kuusi vuotta sitten – juontaja antaa tärkeän neuvon syöpäsairaiden läheisille

8:27
Maria Veitola ajattelee kuolemaa joka päivä, mitä se tarkoittaa? Katso videolta.

Roosa nauhan suunnitelleen Maria Veitolan isä menehtyi syöpään kuusi vuotta sitten.

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola suunnitteli tämän vuoden Roosa nauhan. Värit ovat Veitolalle tärkeä asia ja siksi tämän vuoden Roosa nauhassa on paljon värejä.

– Väreillä on ollut minulle terapeuttinen merkitys. Isäni kuoli haimasyöpään kuusi vuotta sitten. Olin niin musertunut surusta, että rupesin todella harjoittelemaan iloa elämässäni ja mietin sekä kiinnitin huomiota sellaisiin asioihin, jotka tuottaa minulle iloa ja värit oli yksi sellainen, Veitola kertoi.

Roosa nauha -keräys nostaa tänä syksynä esille huonoennusteiset syövät. Veitolan isän haimasyöpä oli nimenomaan huonoennusteinen syöpä. Kun Veitolan isä sairastui syöpään, juontaja sai neuvon ystävältään, jonka oma isä oli menehtynyt vuotta aikaisemmin.

– Hän sanoi minulle, että vietä kaikki mahdollinen aika hänen seurassaan, koska et tule ikinä katumaan sitä. Eli se on sellainen neuvo, minkä haluaisin jakaa. Syöpäsairaat kertovat siitä, että läheiset, ystävät, työkaverit ja sukulaiset häviävät usein ympäriltä, koska ne ovat niin vaikeita tunteita, mitä se herättää, ylipäätään kuolema ja kuoleman ajatteleminen sekä elämän rajallisuus.

– Ehkä me ei osata olla tuollaisissa tilanteissa, enkä minäkään osannut. Eikä se haittaa, ei tarvitse osata. Mutta silti, että me valitsisimme olla niissä tilanteissa ja niiden sairaiden ihmisten tukena ja lähellä, vaikka ei osaisi sanoa mitään.

Veitola ajattelee kuolemaa joka päivä, mitä se tarkoittaa? Katso videolta.

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa nähdään MTV3:lla ja MTV Katsomossa sunnuntaina 30.10. klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja