Mainos

Tanssi-Blomqvistit: Nordealta surkeita sijoitusneuvoja

Diplomitanssinopettaja Åke Blomqvistin ja hänen vaimonsa Leena Blomqvistin mielestä Nordea tarjosi heille puutteellista sijoitusneuvontaa. Blomqvistit sijoittivat vuosituhannen vaihteessa Selekta-vakuutukseen lähes kaksi miljoonaa euroa, jotka sittemmin kutistuivat lähes puoleen muun muassa it-yhtiöiden rahastojen sulaessa. Myös Helsingin käräjäoikeus oli huonojen neuvojen kannalla, kun se tuomitsi pankin korvaamaan miljoona euroa asiakkaan huonosti sijoittamia varoja.

Helsingin hovioikeudessa Nordea vaatii kanteiden hylkäämistä. Nordea lähtee siitä, että tiedonantovelvollisuus on täytetty ja että Blomqvistit ovat allekirjoittaneet siihen liityvän paperin. Nordean mukaan olennaista on se, että vakuutuksen antaja on kertonut vakuutuksen ottajalle siihen liittyvistä riskeistä.

Nordean mukaan käräjäoikeus ei ottanut kantaa siihen, että myös asiakas on voinut rikkoa huolellisuusvelvoittaan, jos he eivät ole perehtyneet sopimusehtoihin riittävän huolellisesti. Asianajaja Marko Vainio painotti myös useaan otteeseen Blomqvistien asiantuntemusta sijoittajina.

- Sijoittaminen sisältää normaalin sijoittajariskin. Vakuutuksen ottajalta edellytetään vain alkeistiedot siitä, mitä pörssiosakkeiden ostaminen merkitsee.

Blomqvistien asianajaja Seppo Ruuhonen korosti, että näytön taakka on vakuutuksen antajalla ja hänen tulee nyt näyttää velvollisuutensa riittävistä tiedoista.

- On esitetty väite siitä, että sopimusehdot on toimitettu, mutta papereita ei ole nähty.

Åke Blomqvist kiisti jo käräjäoikeudessa nähneensä sopimusehtoja. Ruuhosen mukaan voidaan perustellusti uskoa, että Blomqvist ei olisi edes ymmärtänyt vaikeaselkoisia ehtoja.

- Päämieheni on tanssinopettajia. Heillä on ollut pörssiosakkeita, joita pankit hoitavat. He eivät seuraa pörssitietoja, Ruuhonen sanoo.

Osapuolet eivät suostuneet oikeuden puheenjohtajan esittämään mahdollisuuteen sopia riita. Käsittely jatkui iltapäivällä Blomqvistien sekä pankinjohtajan kuulemisella. Asian käsittely jatkuu perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.