Mainos

Tanskalaisviranomaiset eivät uskoneet Christensenin vaarallisuuteen

Tanskan vankeinhuollon päällikkö Chr. Trönning sanoi tänään, että tanskalaisen Steen Christensenin vankilapaon jälkeiset tapahtumat ovat hyvin ikäviä Tanskan vankeinhoitoviranomaisille.

-En mielelläni puutu itse tapahtumaan, mutta voin sanoa, että tässäkin tapauksessa päätös tehtiin tarkan harkinnan jälkeen. Ennen kyseistä vartioimatonta vankilomaa hän (Christensen) oli ollut vartioidulla lomalla kaksi-kolme kertaa eikä mitään ongelmia ilmennyt. Niinpä vankilassa arvioitiin, ettei vartioimattomallakaan lomalla olisi suurempaa takaiskujen vaaraa, Trönning sanoi vähän ennen Christensenin kiinnijäämistä.

Tanskan poliisi vastusti kiivaasti Christensenin päästämistä vartioimattomalle lomalle, joten päätös jäi kriminaalihuollon korkeimmalle johdolle.

-Useimmissa tapauksissa noudatamme poliisin arvioita, mutta yksittäisissä tapauksissa niistä voidaan poiketakin. Tässä tapauksessa vankilan henkilökunta katsoi, ettei mitään vaaraa ollut.

Vankilomista päätettäessä täytyy ottaa huomioon monia asioita. Pitkäaikaisvankien, joilla on yli kahdeksan vuoden tuomio, täytyy olla suorittanut ainakin neljäsosa tai kolmasosa tuomiostaan ennenkuin lomat ylipäätään voivat tulla kyseeseen, hän sanoi.

Tapahtumat Helsingissä antavat hänen mukaan kriminaalihuollolle uutta ajattelemisen aihetta. Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa halua ennustaa, että vankilomia koskevia säännöksiä muutetaan. Trönningin mukaan Tanskan poliisi sai heti tiedon siitä, ettei Christensen 15. syyskuuta palannut takaisin lomaltaan. -Saimme tiedon asiasta tunnin sisällä, hän sanoo.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.