Mainos

Tanskalainen hevoskouluttaja kohuvideosta: En koskaan rääkkäisi eläintä

Tanskalainen ratsastuksenopettaja Jörgen Olsen ei pidä YouTubessa levinneen videon sisältöä eläimen kaltoinkohteluna.

Hänen mukaansa video vääristää koulutustilannetta ratsutilalla Pornaisissa. Video on Olsenin mukaan vain lyhyt valittu pätkä kyseisen hevosen koulutuksesta, eikä anna todellista kuvaa tapahtuneesta.

YouTubessa on muutaman päivän ajan pyörinyt kolmen minuutin videopätkä huippuratsastajien valmennustilaisuudesta, jossa tanskalainen ratsastuksenopettaja Jörgen Olsen käsittelee hevosta.

Lukuisat ihmiset ympäri maailmaa ovat kommentoineet videota ja pitävät sitä eläinrääkkäyksenä. Myös Suomen Ratsastajainliitto on hämmästynyt videopätkästä ja luvannut tutkia, mitä suomalaisella yksityisellä ratsastustilalla pidetyssä koulutuksessa oikein tapahtui. Joku avoimen koulutustilaisuuden yleisöstä on todennäköisesti kuvannut videon.

– Video ei näytä koko kuvaa tapahtuneesta ja on siinä mielessä huono. Videolla on 6-vuotias ori, joka oli kyseisessä koulutuksessa ensimmäistä kertaa. Se on ori, joka pyrkii vahvasti eteenpäin käyttämällä orin voimaa.  Yritän muuttaa koko hevosen ajattelutapaa, eikä se ole helppoa, Olsen kertoo MTV Uutisille.

Olsen painottaa, että hevosen liikehtiessä oikein, hän koko ajan taputtaa tätä ja kiittää mahdollisimman useasti makupaloilla.

Hän sanoo käyttävänsä raippaa hyvin pienesti.

– Tarkoitukseni on saada hevoset reagoimaan nopeasti, palkita ja jättää hevonen rauhaan välittömästi, kun se reagoi, hän kuvaa.

Olsenia on kritisoitu siitä, että kouluttaa kyseistä hevosta yli 40 minuutin ajan. Hän kiistää, että olisi kouluttanut sitä niin kauan. Olsenin mielestä hevonen oppi paljon jo tuon muutaman minuutin aikana.

– Kun saan uuden hevosen koulutukseen tunnen melkein välittömästi, miten hevonen kokee asiat. Tämä hevonen oli paljon parempi ratsastaa tämän kohtaamisemme jälkeen. Myös hevonen piti minusta paljon aiempaa enemmän tämän jälkeen, Olsen sanoo.

Hevosia paljon kouluttanut Olsen on tehnyt töitä hevosten kanssa 14-vuotiaasta lähtien. Hän kertoo rakastavansa niitä, eikä koskaan aiheuttaisi niille kärsimystä.

– Nyt minut on tuon videopätkän perusteella leimattu vaaralliseksi ihmiseksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.