Tanska teki paluun harjoituskentälle Christian Eriksenin sydänpysähdyksen jälkeen – "Se on hyvä merkki"

5:23
Tanskan joukkue tiedotti sunnuntaina Christian Eriksenin tilasta.

Tanskan jalkapallomaajoukkue palasi takaisin harjotuskentälle traagisen Suomi-ottelussa tapahtuneen Christian Eriksen sydänpysähdyksen jälkeen.

Joukkue piti ottelun jälkeisenä päivänä sunnuntaina taukoa. Se ei järjestänyt harjoituksia, eikä lehdistötilaisuuksia pelaajille. EM-joukkue sai rauhassa käsitellä Eriksenin tilannetta. Useat pelaajat viettivät päivän koronakuplan ulkopuolella läheistensä parissa.

Maajoukkueen lääkäri Morten Boesen, päävalmentaja Kasper Hjulmand ja jalkapallojohtaja Peter Möller kertoivat ja tiedottivat sunnuntaina Eriksenin tilanteesta sekä joukkueen jatkosta turnauksessa. 

– Joidenkin pitää olla tyttöystävänsä kanssa ja emme tietenkään halua kieltää sitä. Jos se on kuplan rikkomista, niin siitä en tiedä. Haluamme vain piristää pelaajia. Se on asia, josta olemme nyt huolissamme, Möller kertoi.

Lehdistötilaisuudessa painotettiin, että joukkue haluaa pelata kisat loppuun. Sillä on jäljellä kaksi alkulohkon ottelua, joissa se kohtaa Belgian ja Venäjän.

– Haluamme siirtyä eteenpäin ja jatkaa turnausta. Haluamme tehdä tanskalaiset ylpeiksi ja kerätä heidät joukkueen ympärille. Pelaajat haluavat pelata tässä turnauksessa, mutta jokaisella on henkilökohtaisia toiveita, kuinka asiassa edetään, Möller totesi.

Tanska palasi maanantaina harjoituskentälle valmistautumaan torstain Belgia-otteluun. Päävalmentaja Hjulmand yrittää normalisoida tilannetta mahdollisimman paljon.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että yritämme saada hiukan normalisointia tilanteeseen. Se on täysin linjassa siihen, mitä psykologit ovat sanoneet ja miten minä yritän viedä ryhmää eteenpäin, Hjulmand kertoi.

– Pitää harjoitukset ja tehdä tila, jossa on täysin hyvä harjoitella ja saada jalkapalloon kuuluvat tunteet etsiin. Sen jälkeen on olemassa tila, jossa ihmiset ovat erilaisia ja jossa kenenkään ei tarvitse ajatella jalkapalloa, Hjulmand jatkoi.

Maajoukkueen lääkäri Boesen sanoi, että pelaajat saivat lauantaina ja sunnuntaina kriisiapua. Lähipäivinä jokaisella yksittäisellä pelaajalla on mahdollisuus tehdä päätös, että pystyvätkö he jatkamaan turnauksessa.

– Minusta tuntuu, että pelaajat saavat ammattiapua ja se on hyvä merkki siitä, että he haluavat jatkaa. Se on itsestään kiinni, että paljonko energiaa on kehossa jäljellä. Jokainen tuntee sisällään olonsa murskatuksi. Seisomme sataprosenttisesti jokaisen pelaajan päätöksen kanssa, Möller sanoi.

Tanskan joukkue tapaa maanantaina ensimmäisen kerran lehdistöä Eriksenin lyyhistymisen jälkeen. Se kohtaa torstaina Belgian. Huuhkajien seuraava ottelu on luvassa keskiviikkona Pietarissa, kun vastaan asettuu Venäjä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja