Mainos

Tanska kieltää kettutarhauksen

Tanskan parlamentti on päättänyt kieltää kettujen turkistarhauksen maassaan. Päätöstä perustellaan sillä, että ketuille on mahdotonta tarjota vankeudessa sellaisia elinoloja, joilla voitaisiin taata niiden hyvinvointi.

Kettutarhaus kielletään 15 vuoden siirtymäajalla niille tarhaajille, joilla turkistarhaus muodostaa yli puolet tuloista ja 8 vuoden siirtymäajalla niille tarhaajille, joille tarhaus on alle puolet tuloista.

- Tanska liittyy päätöksellään siihen kasvavaan joukkoon maita, jotka ovat viime vuosina lopettaneet turkistarhauksen epäeettisenä. On ikävä todeta, että Suomi on selvästi tippunut eettisten maiden kelkasta ja pyrkii jopa vaikeuttamaan muiden maiden pyrkimyksiä edistää turkiseläinten hyvinvointia, huomauttaa Animalian tiedottaja Eeva Suhonen.

Euroopan maista Iso-Britannia, Sveitsi, Bulgaria, Itävalta ja Kroatia ovat lopettaneet tarhauksen kokonaan. Hollannissa kettu- ja chichillatarhaus on kielletty. Myös Ruotsissa hyvinvointivaatimukset ovat niin korkeat, että kettutarhaus on käytännössä loppunut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.