Mainos

Tanska: Euron kannattajat ja vastustajat lähes tasoissa

Tuoreimmat mielipidetiedustelut lupaavat tiukkaa taistoa Euroopan yhteisvaluutan euron kannattajien ja vastustajien välillä torstaisessa kansanäänestyksessä.

Tänään Tanskassa on julkistettu viisi mielipidemittausta, joista kolme ennustaa ei-puolen voittoa, yksi euron kannattajien voittoa ja yksi tasatulosta. Kaikkien tutkimusten mukaan yhteisvaluutan kannattajien osuus on lisääntynyt äänestystä kohti mentäessä.

Yhteistä mielipidekyselyille oli myös merkittävä päättämättömien joukko. Politiken-lehden teettämän kyselyn mukaan voitto olisi menossa niukasti kyllä-puolelle. Tutkimukseen haastatelluista 46 prosenttia kannatti ja 44 prosenttia vastusti euroa.

Berlingske Tidende -, Börsen- ja Jyllands Posten -lehdissä julkaistut tutkimukset puolestaan povaavat voittoa euron vastustajille. Suurin etumatka vastustajilla on Berlingske Tidende -lehden teettämässä tutkimuksessa, jonka mukaan yhteisvaluuttaan liittymistä vastaan äänestäisi 47 prosenttia ja puolesta 41 prosenttia kansalaisista.

TV2:n keskiviikkoaamuna julkistaman mielipidemittauksen mukaan sekä kannattajia että vastustajia on nyt 44 prosenttia. 12 prosenttia haastatelluista ei ollut vielä päättänyt kantaansa, mutta tutkimuksen mukaan näistä suurin osa on kallistumassa euron puolelle. Kaikkia tutkimuksia varten haastateltiin noin tuhatta äänestäjää.

Tanskalaiset äänestävät yhteisvaluuttaan liittymisestä huomenna.
(MTV3-STT-AFP-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.