Tänne suomalaiset suuntaavat syyslomalla – uusi trendikohde listalla

Sateinen kesä on saanut suomalaiset haikailemaan aurinkoisempiin maisemiin. Tämän vuoden syyslomien suosikkikohde on Espanjan Aurinkorannikko ja sen suurin kaupunki Malaga.

Viime vuoteen verrattuna syyslomilla suunnataan lähemmäksi kotia – kaukokohteita ei kymmenen suosituimman matkakohteen listalle mahdu. Matkahakukone Momondo listasi suomalaisten haetuimmat syyslomakohteet.

Suomalaisista suuri osa suuntaa syyslomilleen viikoilla 42 ja 43, jolloin kouluissa vietetään syyslomakautta. Tänä vuonna suomalaiset halajavat lämpimimpiin maisemiin: suosituimpien lomamaiden joukosta löytyvät Espanja, Italia ja Portugali. Uusina tulokkaina listalle ovatkin nousseet trendikäs Lissabon ja klassikkokohde Las Palmas.

Myös perinteiset kaupunkikohteet kiinnostavat, sillä kymmenen kärjestä löytyvät Lontoo, Berliini, Pariisi, Amsterdam sekä Tukholma. Heikentynyt taloustilanne vaikuttaa suomalaisten syyslomiin: kymmenen haetuimman kohteen listalta ei tällä kertaa löydy yhtäkään Euroopan ulkopuolista kohdetta.

– Aiemmissa tutkimuksissamme olemme huomanneet, että taloustilanteen huonontuessa suomalaiset karsivat muualta kuin lomamatkoista. Reissailu hoidetaan budjetin puitteissa: jos varat eivät riitä kaukomatkaan, läheltäkin löytyy useita mielenkiintoisia kohteita, kertoo Momondon edustaja Petteri Jalonen

– Euroopassakin voi matkata erittäin monipuolisesti, halusipa sitten auringon lämpöön löhöilemään tai suurkaupunkiin tutustumaan kulttuuriin sekä shoppailemaan.

10 haetuinta syyslomakohdetta vuonna 2015 (suluissa vuoden 2014 sijoitus):

1. Malaga (1.)
2. Barcelona (3.)
3. Lontoo (2.)
4. Berliini (4.)
5. Rooma (5.)
6. Lissabon (-)
7. Pariisi (6.)
8. Amsterdam (8.)
9. Las Palmas (-)
10. Tukholma (10.)

Kaikkialta matkataan lämpöon – eri suosikkikohteet eri puolilla Suomea

Suomalaisten syyslomahauissa on huomattavissa alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulta suunniteltiin matkoja Espanjan lisäksi Euroopan metropoleihin. Kärjen tuntumasta löytyvät trendikkäät Barcelona, Berliini sekä nousussa oleva Lissabon. Myös tamperelaisten keskuudessa Espanjan kohteet olivat suosittuja, mutta lisäksi pirkanmaalaisia kiinnostivat Lontoo ja Tukholma. Rovaniemeläisten listan kärjestä löytyvät aurinkoiset Rodos ja Malaga. Pohjoisen kymmenen kärkeen mahtuvat kaupunkikohteista myös Praha, Kööpenhamina ja Riika, jotka eivät mahdu muiden lentokenttäpaikkakuntien suosituimpien kohteiden listalle.

 

Helsinki-Vantaa:Tampere:Rovaniemi:
1. Malaga1. Malaga1. Rodos
2. Barcelona2. Lontoo2. Malaga
3. Lontoo3. Alicante3. Budapest
4. Berliini4. Tukholma4. Barcelona
5. Rooma5. Budapest5. Praha
6. Lissabon6. Milano6. Kööpenhamina
7. Pariisi7. Barcelona7. Berliini
8. Amsterdam8. Frankfurt8. Pariisi
9. Las Palmas9. Bremen9. Amsterdam
10. Antalya10. Berliini10. Riika

Lähde: Momondo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja