Mainos

Suomalaisella Klubilla syyskokous, naisten hyväksyminen jäseniksi ei asialistalla – kokoomuspomot kertovat jättäneensä klubin jo aiemmin

1:33

Helsingin Suomalainen Klubi pitää tänään syyskokouksen, johon kohdistuu tavallista enemmän huomiota.

Video: Helsingin Pörssiklubi päätti viime viikolla avata jäsenyytensä naisille – viime vuonna aihe herätti keskustelua

Julkisuudessa on ollut syksyn aikana esillä, pitäisikö klubin hyväksyä jäsenikseen myös naisia. Esimerkiksi Pörssiklubi teki tällaisen sääntömuutoksen viime viikolla.

Suomalaisen Klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoi kuitenkin STT:lle viime kuussa, että sääntömuutos, joka mahdollistaisi naiset jäseniksi, ei ole tänään pidettävän syyskokouksen esityslistalla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen viestittävät STT:lle jättäneensä klubin jäsenyyden jo aiemmin syksyllä, kuten he uhkasivat tehdä, jos yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia.

Jo aiemmin Kai Mykkänen (kok.) kertoi eronneensa Helsingin Suomalaisesta Klubista.

Vuonna 1876 perustettu yhdistys ilmoittaa nettisivuillaan olevansa kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Suomalainen Klubi on lähellä kokoomusta, ja kokoomus on esimerkiksi vuokrannut puoluetoimistonsa tilat siltä.

Vuonna 1910 perustettu Helsingin Pörssiklubi päätti viime viikolla avata jäsenyytensä naisille. Päätöksellä kumottiin vuonna 1997 tehty sääntömuutos, jonka mukaan hakijoiden pitää olla miehiä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 12.54.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja