Mainos

Tänään MTV3:lla dokumentti "Myllykoski – viimeinen rulla"

MTV3-kanavalla nähdään tänään vappupäivänä kello 16.50 Kari Pyrhösen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva Myllykoski – viimeinen rulla. Se kertoo Myllykosken paperitehtaan lopettamisesta viime syksynä.

Kouvolan kupeessa Myllykoskella sijaitseva tehdas ehti tuottaa paperia yli sata vuotta. UPM osti velkaantuneen tehtaan Björnbergin sukuyhtiöltä viime vuonna - ja ajoi sen miltei saman tien alas.

Dokumentti kuvaa tehtaan viimeisiä vaiheita, yt-neuvotteluja ja viimeisen rullan valmistumista. Näkökulma on tehtaan työntekijöiden – mistä löytyy uutta työtä ja toivoa, kun liki 500 ihmistä saa pienellä paikkakunnalla potkut.

– Myllykosken tehtaan ihmiset olivat ylpeitä työstään. Monet olivat tulleet koneiden äärelle hyvin nuorina. Takana oli yli 30 vuotta tehdastyötä, kun irtisanomislappu tuli kouraan. Luopumisen tuska oli rajua. Vahvoja tunteita nousi pintaan ja ne näkyvät tässä dokumentissa. Ihmiset puhuvat ihailtavan avoimesti, aivan kuin kameraa ei olisikaan, kuvailee käsikirjoittaja, MTV3 Uutisten monipuolinen toimittaja Kari Pyrhönen.

Katso dokumentin taustoja osoitteessa mtv3.fi/myllykoski

Dokumenttielokuva Myllykoski - viimeinen rulla tänään kello 16.50

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.