Mainos

Tänään juoduilla kahveilla saa asunnottomille lämpimän joulun

16 eri kahvilaa eri puolilla Suomea lahjoittaa tänään kahvista saamansa tulot asunnottomille. Lahjoituksen saa Vailla vakinaista asuntoa -järjestö, joka tarjoaa palveluja kaduilla ja asumiyksiköissä asuville henkilöille.

– Tämä on matalan kynnyksen tapa yrityksille ja ihmisille auttaa. Ei tarvitse luopua mistään, koska he tulevat juomaan kahvia. Kahvin lisäksi saa mielihyvän siitä, että tukee järjestöämme, kertoo tempauksen vetäjä, järjestön työntekijä Vlada Petrovskaja.

Lisäksi tapahtuma luo tietoisuutta asunnottomien tilanteesta. 

– Tämä on tapa vaikuttaa asenteisiin.

8:09

Jouluna lämpimään

Lahjoittajan on hyvän tietää, miten rahat käytetään. Kohteena on joulu. 

–  Lahjoitetulla rahalla saamme pidettyä matalan kynnyksen toimipisteen auki joulupyhinä. Yrityslahjoitukset tarjoavat suojan ja lämmön silloin, kun kaikki muut paikat ovat kiinni, Petrovskaja iloitsee.

Tämä toimipiste on kaikille avoin kahvila yökeskus Kalkkers Helsingin Vaasankadulla.

– Joulua on kautta aikain vietetty perheissä. Silloin saa paljon rakkautta ja ihmissuhdelämpöä. Ja juuri pyhinä kaikki paikat ovat kiinni. Silloin kun kansa nauttii, ja asunnottomat jäävät tämän ulkopuolelle, meille on tärkeää tarjota lämmin tila ja jokin pieni juhlahetki heille. Jouluna asunnottoman yksinäisyyden tunne helposti kaksinkertaistuu.

Pienellä hyvää

Muita järjestön matalan kynnyksen paikkoja ovat Vepa ja Yökiitäjät. Vepa on tarkoitettu asunnottomille ja asumisyksiköissä asuville matalan kynnyksen olohuoneeksi.

– Vepasta saa vertaistukea, lämpimän aterian ja vaatteita. Myös nettipalvelut löytyvät.

Yökiitäjät tekevät etsivää työtä.

– He bongailevat kadulla olevia ihmisiä ja yrittävät saattaa heidät palveluiden piiriin. Meillä on myös asumisneuvoja Kinaporinkatu kakkosessa Kalliossa. Hänen luokseen voi tulla, jos asunnottomuus kohtaa.

Petrovskaja muistuttaa, että pienelläkin voi tehdä hyvää. 

– Auttaminen ei vaadi paljon. Kuppi kahvia riittää. 

Tempauksessa mukana olevat kahvilat löytyvät järjestön Facebook-sivuilta. Suomessa oli vuoden 2015 lopussa liki 8000 asunnotonta henkilöä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.