Mainos

Hyväntekijä Brother Christmas järjesti hävikkiruokapäivällisen – vain yksi asunnoton tuli paikalle

5:00

Iloinen hyväntekijä yritti loihtia palan joulua kesän keskelle ja asunnottomien riemuksi. Asunnottomia Helsingin Vartiosaaresta ei kuitenkaan löytynyt kuin muutama. Tempauksen takana ollut Brother Christmas jaksoi suhtautua tilanteeseen huumorilla. 

Vartiosaaren asunnottomille tarkoitetussa toiminta- ja virkistyspaikassa oli puitteet kunnossa, kun Brother Christmas -hyväntekijä toi veneen täydeltä hävikkiruokaa ja muuta lahjoitettuja herkkuja asunnottomien päivää ilahduttamaan. Veli Joulu myös itse kokkaili muun muassa raakamakkarat ja kanavartaat sekä savusti lohet. 

Täällä on vain yksi asunnoton. Mitkä ovat tunnelmat?

– Tottakai se aluksi vähän latisti, mutta toisaalta pitää ymmärtää se, että he tiesivät, että kameroita on tulossa. Näillä mennään, mitä annetaan, pohtii Brother Christmas.

"Teot ratkaisevat"

Viiden tunnin odottelun jälkeen paikalle saapui muutama kesäasukki. He olivat otettuja pöydän antimista. Paikalla oli kuitenkin kourallinen asunnottomien kesäasuntolaa ylläpitävän Vailla Vakinaista Asuntoa -yhdistyksen työntekijöitä, jotka saivat ansaitun kulinaristisen kiitoksen työstään.  

Odotukset eivät täyttyneet, mutta Brother Christmas jaksoi silti heittää huumoria ja pitää tunnelmaa yllä. Mikä on kantava ajatus tempauksiesi takana?

– Se lähti viime syksynä siitä, että katselin keskusteluja sosiaalisessa mediassa. Ihmiset makoilevat sohvilla ja puhuvat, että kamalia tapahtuu Suomessa vuonna 2016. Kukaan ei kuitenkaan tee mitään. Teot ratkaisee.

Veli Joululla on ollut "aina halu tehdä hyväntekeväisyyttä".

– Olen ollut huono antamaan suoraa rahaa. Tämä on myös siihen vastaus.

"Ihmiset heräävät"

Hyväntekijä on ehtinyt tekemään puolessa vuodessa vaikka mitä. Hän mainitsee muun muassa vanhojen ihmisten ratsutallipäivän ja ruokahävikkitempauksen.

– The Cock -ravintolan lounasruokansa menee tällä hetkellä Helsingin Vieraskotiin pitkäaikaiskodittomille. Se on mukava tunne, kun tietää, että joka päivä 20 - 30 ihmistä pääsee syömään ravintolatason huippuruokaa. 

Päivän kokki iloitsee siitä, että hän on huomannut, että yhä useampi on itse ryhtynyt hyväntekijäksi. 

– Kerranvaikutukset alkavat olemaan kovia. Ihmiset ovat aktivoituneet tästä ja alkaneet myös itse tekemään. Ihmiset heräävät. 

Palaute on sen verran muhevaa, että homman taika taitaa perustua siihen.

– Esimerkiksi hevostallin omistaja pisti palautetta, että hänellä nousi selkäkarvat pystyyn katsoessaan vanhusten iloa. Tai vanhempien kommentit siitä, miten ei ole koskaan nähnyt lastaan niin iloisena. 

Hyväntekijän tempauksia voi seurailla täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.