Mainos

Jouluateria kodittomalle -tempauksesta jättimenestys – ruokaa riittääkin koko vuodeksi!

0:58

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva) jakoi tänään ilmaisia jouluateriakasseja sadalle kodittomalle Vaasankadulla. Ilo ei kuitenkaan jäänyt tähän päivään, sillä ihmisten auttamishalu yllätti järjestäjät täysin: aterioita riittää kodittomille koko vuodeksi!

Jouluateria-tempaukseen tuli yli äyräiden lahjoituksia verkossa toimivan ruokalähettipalvelu Woltin kautta. Vva ry oli arvoinut, että ruokaa tarvitaan 100 hengelle, mutta ihmisillä heräsikin valtava joulumieli ja lahjoituksina kertyi hurjat 32 000 euroa.

– Lahjoituksia tuli niin paljon, että aterioita voidaan tarjota peräti 13 500. Ruokaa riittää siis koko vuodeksi. Suomessa on suuri halu auttaa, kun kohde on konkreettinen ja helppo, kertoo Juho Uitti Woltista.

Jouluateriatempauksen takana ovat markkinointitoimisto Bob the robot ja Wolt, jonka kautta voi verkosta tilata ravintolaruokaa. 

Mistä kyse?

Kodittomille on voinut ostaa viiden euron arvoisen ruokalahjoituksen Woltin kautta. Lahjoituksia voi antaa vielä tänään perjantaina puoleenyöhön saakka. Lahjoitussivuille tästä.

Vertaistukityöntekijä Janna kertoo itsekin saavansa ihanan joulumielen auttaessaan kodittomia.

– Luojan kiitos on tällaisia paikkoja, jotka tarjoavat oikeaa jouluruokaa niille, joilla ei ole varaa sitä itse ostaa. Ihmiset ovat olleet todella liikuttuneita. Olen saanut heiltä sydämen pohjasta saakka olevia halauksia, sanoo Janna onnellisen oloisena.

100 ruokakassia jaettiin puolessa tunnissa

Tänään ruokakasseja oli jaossa 100, ja ne jaettiin puolessa tunnissa.

Tiina-Maarit sai oman jouluateriakassinsa aamulla.

– Tällä on kaikille meille iso merkitys. Työttömät, köyhät, eläkeläiset ja me muut saamme nyt lämpimän aterian. Olen kiitollinen tästä jouluyllätyksestä, kiittelee iloisesti yllättynyt Tiina-Maarit.

Vva ry:n toiminnanjohtaja yhtyy Tiina-Maaritin kiitoksiin.

– Koditon joutuu joka päivä miettimään, mistä saa lämpimän ruuan ja katon pään päälle. Kadulla asuu arvioni mukaan satoja, joilla ei ole mitään paikkaa minne mennä, kertoo toiminnanjohtaja Sanna Tiivola.

– Nyt minulla on pieni yksiö. Olen menossa huomenna jouluaterialle Hurstille. Ajauduin kodittomaksi sen jälkeen, kun minulla meni luottotiedot. Vva ry:n kautta sain kodin Salli-kodista, iloitsee Esko ja hymyilee onnellisesti.

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.