Mainos

Evakuoidussa Prismassa ammuttiin neljä työntekijää vuonna 2009

Tänään evakuoitu Espoon Leppävaaran Sellon Prisma on sama myymälä, jossa uudenvuodenaattona 2009 ammuttiin kuoliaaksi neljä ihmistä.

Kaikki uhrit olivat kaupan työntekijöitä. Heidät ampunut mies oli ensin puukottanut hengiltä entisen naisystävänsä tämän kotona. Myös nainen työskenteli Prismassa.

Surmaaja, Ibrahim Shkupolli, ampui lopuksi itsensä. Naisystävä oli hakenut Shkupollille lähestysmiskiellon, joka oli voimassa murhien tapahtuessa.

Shkupolli oli kotoisin Kosovosta. Hän oli syyllistynyt rikoksiin jo aiemmin, mutta häntä ei ollut karkotettu Suomesta.

Tämän päivän vaarailmoitus koski Prismaa

Sellon koko markettipuoli evakuoitiin ja eristettiin seitsemän aikoihin illalla. Eristys purettiin puoli yhdeksän maissa vaarailmoituksen vuoksi.

Komisario Ilkka Kantolan mukaan vaarailmoitus koski Prismaa.

Hätäkeskus sai ilmoituksen ennen iltaseitsemää. Sellon Citymarketin johtaja Esa Kiiskinen kertoi poliisin kehottaneen evakuoimaan myös Citymarketin uhkaussoiton takia.

Poliisi tutkii asiaa perättömänä vaarailmoituksena. Ketään ei ole otettu kiinni, eikä poliisilla ole tiedossa ilmoituksen tekijää.

Paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoi Sellon ulkopuolella olleen evakuoinnin aikaan 6–7 poliisiautoa. Paikalla oli hänen mukaansa myös siviilipoliiseja.

– Poliisi vartioi eikä päästänyt ketään sisään rakennukseen, jossa Prisma sijaitsee. Ulkona oli ihmisiä katsomassa mitä tapahtuu, osa heistä T-paidat päällä, kuvaaja kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.