Poliisi Sellon operaatioon johtaneesta uhkauksesta: "Ulkomaankielinen ja epäselvä"

Espoossa sijaitseva kauppakeskus Sellon markettipuoli evakuoitiin perjantai-iltana vaarailmoituksen vuoksi, kertoi Länsi-Uudenmaan poliisi.

Markettipuolella sijaitsevat muun muassa Prisma ja Citymarket. Komisario Ilkka Kantolan mukaan vaarailmoitus koski Prismaa. Kantolan mukaan hätäkeskukseen tehty ilmoitus oli epäselvä muun muassa siksi, että siinä ei puhuttu suomea.

– Ilmoitus oli epätarkka, siinä puhuttiin ulkomaan kieltä, eikä siitä niin tarkasti pystytty yksilöimään uhkaa, Kantola sanoo STT:lle.

Kantola ei halunnut kommentoida ilmoituksen sisältöä enempää. Poliisi tutkii asiaa perättömänä vaarailmoituksena. Ketään ei ole otettu kiinni, eikä poliisilla ole tiedossa ilmoituksen tekijää.

Sellon Citymarketin johtaja Esa Kiiskinen kertoi poliisin kehottaneen evakuoimaan myös Citymarketin uhkaussoiton takia.

Paikalla ollut Lehtikuvan kuvaaja kertoi Sellon ulkopuolella olleen evakuoinnin aikaan 6–7 poliisiautoa. Paikalla oli hänen mukaansa myös siviilipoliiseja.

– Poliisi vartioi eikä päästänyt ketään sisään rakennukseen, jossa Prisma sijaitsee. Ulkona oli ihmisiä katsomassa mitä tapahtuu, osa heistä T-paidat päällä, kuvaaja kertoo.

STT:lle puhunut silminnäkijä kertoi olleensa Prismassa, kun poistumiskehotus annettiin. Hänen mukaansa ensin evakuoitiin Prisma ja vasta sen jälkeen Citymarket.

Lue myös:

    Uusimmat